Italia pune România pe „LISTA C“. RESTRICȚII și REGULI noi: Românii, acces la destinația finală doar cu vehicul privat

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul din Italia a publicat noul decret care conține măsurile anti Covid, după ce starea de urgență va fi prelungită până la 30 septembrie. Noul DPCM este în vigoare în perioada 7-30 septembrie și prevede noi reglementări pentru „cuplurile internaționale“, dintre care una dintre persoane este din afara Spațului Schengen. Totodată, România, și alte țări, sunt incluse pe „Lista C“.

Astăzi, primul ministru Giuseppe Conte va semna noul dpcm care conține măsurile de combatere a pandemiei. Noua dispoziție confirmă substanțial măsurile deja hotărâte prin Decretul prim-ministrului din august.

O noutate a dpcm se referă la „cuplurile internaționale“, cele în care unul dintre membri locuiește în țări din afara spațiului Schengen, precum România. Potrivit  noilor prevederi, cei care locuiesc în străinătate se pot întoarce în Italia pentru a ajunge la „persoana cu care au o relație emoțională stabilă, chiar dacă nu conviețuiește".

Până în acest moment era de fapt „interzis persoanelor care locuiesc în străinătate să intre și să tranziteze pe teritoriul național, cu excepția cazului în care aveau: nevoi de muncă; urgență absolută; nevoi de sănătate; nevoi de studiu; întoarcere acasă, acasă sau reședință".

România, pe lista C: Acces doar cu vehicul privat

 

Regulile de călătorie, așa cum explică dispozițiile guvernamentale, diferă în funcție de țara de origine sau de destinație și de motivele călătoriei. Există șase liste de țări.

Lista A include Republica San Marino și statul orașului Vatican: nu există nicio limitare. Lista B include țările UE (cu excepția Croației, Greciei, Maltei, Spaniei; României și Bulgariei), țările Schengen, Regatul Unit și Irlanda de Nord, Andorra și Principatul Monaco: este permisă deplasarea către / din aceste locuri fără a fi nevoie de document justificativ, deci și pentru turism și fără obligația de izolare la întoarcere. Obligația de a completa o declarație de sine rămâne.

Bulgaria și România fac parte din lista C: călătoria către / din aceste țări este permisă pentru orice motiv, dar, la întoarcerea în Italia, există obligația de izolare la domiciliu și supravegherea sănătății. De asemenea, este necesară completarea unei declarații personale. De asemenea, la destinația finală în Italia se poate ajunge numai cu vehicul privat (tranzitul aeroportului este permis, fără a părăsi zonele dedicate aeroportului), deci nu cu mijloace de transport în comun, potrivit tg24.sky.it.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel