Italia. Pudră de cacao marca Penny, retrasă de pe rafturi din cauza pericolului chimic / FOTO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Produs rechemat / Sursă: fanpage.it
Foto: Produs rechemat / Sursă: fanpage.it

Ministrul Sănătății din Italia trage un semnal de alarmă cu privire la o pudră de cacao marca Penny. 

Penny Market a emis un avertisment serios către consumatori, privind un lot de pudră de cacao ce prezintă un posibil pericol chimic. Ministerul Sănătății din Italia a luat măsuri imediate în urma constatării unei prezențe excesive a micotoxinei Ochratoxină A, peste limitele legale.

Potrivit anunțului oficial de retragere, lotul afectat este identificat cu numărul L 311211WO, cu termenul de valabilitate minim stabilit pentru mai 2025. Produsul este comercializat sub brandul Penny, în ambalaje de 250 de grame, producătorul fiind Maspex Food, o companie din Polonia, care furnizează produse pentru lanțul de magazine Penny Market.

Micotoxina Ochratoxină A, prezentă în mod natural în unele mucegaiuri, este cunoscută ca fiind periculoasă în cantități mari și poate fi găsită în cereale, cafea și fructe uscate. În acest caz, conform noilor evaluări ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), există suspiciuni că micotoxina ar putea fi genotoxică, adică ar putea afecta direct ADN-ul, fiind asociată cu riscul de cancer, în special pentru rinichi.

Consumatorii care au achiziționat produsul cu numărul de lot și data de expirare specificate sunt sfătuiți să nu-l consume și să-l returneze imediat la punctul de vânzare. Acest avertisment vizează întregul teritoriu național, iar retragerea este o măsură de precauție pentru protejarea sănătății publice.

2. Foto: Prod... (produs-rechemat_57515300.JPG)

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel