Italia. Prezentatorul TV și actorul Ciro Di Maio, arestat pentru trafic cu ”drogul violului”

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Prezentatorul TV și actorul Ciro Di Maio, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat ieri pentru trafic de droguri. El ar fi primit din Olanda un litru de GHB așa numitul ”drog al violului”. 

Arestarea are loc după mai multe luni de supraveghere timp în care anchetatorii au stabilit că actorul vindea doze de GHB.

Din acest motiv, prezentatorul TV și actorul Ciro Di Maio, a fost arestat ieri pentru trafic de droguri. Substanța a fost confiscată. Conform prezentării de pe site-ul său Di Maio afirmă că ”din 2009 a fost prezentatorul canalului Marcopolo și găzduiește programul emisiunea Travel Jurnal filmat în 30 de țări de pe 5 continente”.

Ancheta a început după ce poliția a identificat un pachet suspect pe aeroportul Fiumicino, iar investigatorii au urmat livrarea. Inițial, ar fi spus că nu are nimic de-a face cu acel transport, dar apoi ar fi explicat că a fost pentru el deoarece, potrivit lui, este un consumator al acelei substanțe.

 

Dintr-un litrul de GHB se obțin 1.400 de doze

 

La percheziție polițiștii au găsit și alte cantități din aceeași substanță, dar nu au precizat cantitatea. Se pare că Di Maio a mai fost arestat cu câteva luni în urmă, deoarece prin același sistem ar fi primit patru litri de GHB din China.

Dintr-un litru de GHB se obțin aproximativ 1.400 de doze. Acesta se vinde legal în Țările de Jos și a fost expediat, împreună cu flacoanele doză, la domiciliul beneficiarului, însă adresa destinatarului era trecută greșit în mod special. 

Actorul, născut în 1975 la Napoli a debutat în cinematografie în 1998 cu filmul "Carramba che fortuna". Apoi a fost distribuit în "Un Medico in Famiglia 9", "Un posto al sole" și "Le tre rose di Eva 3".

Succesul a venit cu programul ”Jurnal de călătorie” de pe canalul Marcopolo. Pe lângă televiziune, Di Maio are o mare pasiune pentru fotografie și a scris numeroase recenzii de călătorie. De asemenea, a fost corespondent pentru programele Raiuno și Sky.

 

Cum se manifestă drogul

 

Conform specialiștilor ”Drogul violului” produce amnezie. Se trezește a doua zi dimineață și nu-și mai amintește ce s-a întâmplat pe parcursul ultimelor ore. Pe de altă parte, victima nu mai are capacitatea fizică de a se opune, pentru că este moleșită, este cu o stare generală între veghe și somn, și nu în ultimul rând, starea aceasta de somnolență, care apare în timpul în care substanța acționează, îi dă posibilitatea agresorului să acționeze cu mult mai mare ușurință.

Dar cel mai important element din toate este că majoritatea acestor substanțe produc amnezie. După ce sunt metabolizate și eliminate din corp, persoana respectivă nu-și mai amintește ce s-a întâmplat în perioada în care drogul a acționat, astfel încât, reclamațiile de multe ori sunt imposibile, pentru că se trezește a doua zi dimineață pe plajă, sau într-o cameră de hotel și nu-și mai amintește ce s-a întâmplat pe parcursul ultimelor 3 - 4 ore.

 

Cum se poate evita ingerarea drogului

 

Ce trebuie să facă oamenii. Substanța este livrată de obicei în paharele de băutură, asociată cu alcoolul, pentru că alcoolul creează un efect sinergic și accelerează efectul, astfel încât efectul apare la 15, 20, 30 de minute din momentul respectiv. Pentru marea majoritate a acestor substanțe efectul durează undeva la 3, 4 ore, unele chiar până la 8, 12 ore. Nu toate substanțele sunt imposibil de depistat. 

 

Poate crea dependență

 

Potrivit specialiştilor AGenției Naționale Antidrog, dependenţa de gama-hidroxibutirat (GHB, cunoscut şi ca drog al violului sau ecstasy lichid) este o stare clinic recunoscută, cu un potenţial sindrom de sevraj acut atunci când drogul este întrerupt brusc, după un consum regulat sau cronic. Există dovezi că dependenţa fizică poate apărea la consumatorii care utilizează drogulul în scop recreaţional, fiind înregistrate cazuri de simptome de sevraj la încetarea consumului de GHB şi precursori ai acestuia. De asemenea, a fost raportată dependenţa de GHB în rândul foştilor alcoolici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel