Italia. Preşedintele Matarella s-a vaccinat împotriva COVID-19. Exemplu pentru politicienii care au sărit rândul

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Sergio Matarella / Facebook
sursa foto: Sergio Matarella / Facebook

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în vârstă de 79 de ani, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 într-un spital public din Roma, Institutul Spallanzani, conformându-se priorităţilor stabilite de guvernul italian pentru campania de vaccinare, relatează AFP.

În etapa de vaccinare aflată în desfăşurare la Roma pot fi vaccinate persoanele născute în 1941 sau înainte de acest an.

Sergio Mattarella a fost vaccinat cu o doză de vaccin Moderna, potrivit purtătorului său de cuvânt. Vaccinându-se când i-a venit rândul, preşedintele a dat astfel şi un exemplu, după ce mai mulţi responsabili politici locali s-au vaccinat fără a respecta ordinea stabilită.

Cu două zile în urmă, primarul oraşului sicilian Corleone şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a fost vaccinat peste rând. La fel s-au vaccinat şi alţi oficiali italieni, de exemplu preşedintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, dar fără să demisioneze.

Italia, care luni a depăşit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puţin de 1,7 milioane de persoane au primit şi a doua doză, dintr-o populaţie de circa 60 de milioane de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel