Italia. Premierul Giuseppe Conte critică sancțiunile economice împotriva Rusiei

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei aduc prejudicii întreprinderilor italiene. 

Sancţiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei aduc prejudicii întreprinderilor italiene, a declarat marţi premierul italian Giuseppe Conte.

Liderii UE au impus sancţiuni în 2014 pentru a penaliza Moscova pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi susţinerea rebelilor din estul Ucrainei, care luptă împotriva trupelor guvernamentale în regiunile Doneţk şi Lugansk (zona carboniferă Donbas).

Restricţiile la tranzacţiile cu băncile ruse, precum şi împotriva sectoarelor financiar şi energetic au fost reînnoite în iunie, dar acestea expiră la sfârşitul anului şi în ianuarie vor fi discutate la Bruxelles.

Italia nu a confirmat încă dacă va fi de acord cu prelungirea lor.

'Sancţiunile provoacă doar prejudicii companiilor noastre pe care intenţionăm să le protejăm, de asemenea şi societăţii civile din Rusia', a declarat Conte, adresându-se parlamentului de la Roma înaintea unui summit UE preconizat pentru joi.

Aceste afirmaţii intervin la o zi după ce ministrul de interne Matteo Salvini, vicepreşedinte al cabinetului de miniştri italian şi liderul Ligii (formaţiunea de extrema draptă), a calificat sancţiunile UE drept 'măsuri sociale, economice şi culturale absurde'.

Premierul Conte a declarat că reuniunea UE de joi va reprezenta o ocazie de a discuta 'cum să urmărim în mod corect ceea ce eu definesc ca o dublă pistă de abordare: fermitate cuplată cu dialogul'.

Şeful guvernului italian urmează să se întâlnească cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, săptămâna viitoare la Moscova. Înainte însă, ministrul de interne Matteo Salvini va conduce o delegaţie de oameni de afaceri italieni în cursul acestei săptămâni la o conferinţă în capitala rusă, organizată de Uniunea Industriaşilor din Rusia.

În acordul de coaliţie elaborat în luna mai, Liga şi Mişcarea 5 stele apreciau că Rusia nu ar trebui percepută drept o 'ameninţare, ci mai degrabă un potenţial partener economic şi comercial din ce în ce mai important'.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy