Italia prelungește starea de urgență până pe 30 aprilie: Măsurile din noul decret

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat, astăzi, că starea de urgență se prelungește până pe data de 30 aprilie.

Noile măsuri cuprinse în Dpcm vor intra în vigoare pe 16 ianuarie.

„Nu există altă cale decât unitatea de a aborda cea mai mare urgență de sănătate, economică și civilă de după război. Trimit un mesaj de unitate: suntem pe ultima sută de metri pentru a câștiga împotriva virusului. Acum știm că vom învinge cu vaccinul acest virus. Știința luminează calea care ne va scoate din acest an teribil și trebuie să investim din ce în ce mai mult în știință. Cu toate acestea, nu am câștigat încă și nu trebuie să citim greșit această fază decisivă”, a transmis, astăzi, Roberto Speranza.

 

Măsurile din decret

 

Roberto Speranza spune că măsurile din noul decret vor intra în vigoare din 16 ianuarie.

„Interzicerea călătoriilor între regiuni; reducerea adunărilor prin închiderea barurilor și restaurantelor de la ora 18:00; primirea a maximum 2 persoane care nu conviețuiesc acasă; stabilirea intrării în zona portocalie pentru regiunile cu risc ridicat; introducerea unei zone albe.

Când toți parametrii se înrăutățesc în același timp, avem obligația de a lua noi măsuri și guvernul consideră inevitabilă extinderea stării de urgență până la 30 aprilie”, a mai spus Speranza.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel