Italia: Povestea inventată de o româncă în fața părinților a adus un om nevinovat după gratii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: livesicilia.it
sursa foto: livesicilia.it

O tânără româncă, de 25 de ani, a fost trimisă în judecată pentru calomnie și inducerea în eroare a organelor de poliție după ce le-a spus carabinierilor că a fost jefuită și i-au fost furați banii pe care îi avea în geantă și smartphone-ul.

Faptele datează din 12 ianuarie, atunci când tânăra româncă rezidentă în Frasinello a ajuns acasă la părinți spunându-le că a fost jefuită d eun bărbat, care i-a dat un pumn în față pentru a o deposeda de bunuri, chiar înainte să urce în taxi.

Fata nu a anunțat faptele de îndat, ci a ajuns acasă, unde i-a povestit mamei, ajungând la poliție abia a doua zi, pentru a depune plângere la sfatul părinților. Coincidența face ca în aceeași perioadă în care fata acuza că a fost pradă hoților,  carabinierii strângeau cercul de suspecți în cazul a două jafuri care au avut loc cu un modus operandi similar în zona Casalese în jurul unui singur suspect.

După arestarea acestui suspect, carabinierii au invitat-o pe fată la o recunoaștere facială, iar tânăra a afirmat fără ezitare că el este cel care  prejudiciat-o. Numai că tocmai această siguranță i-a făcut pe carabinieri să cerceteze mai atent faptele și au audiato din nou pe tânără. Pusă în fața unor dovezi, fata a mărturisit în final că a inventat totul, a inventat agresiunea și, ulterior, a încercat să plaseze rsponsabilitatea faptelor pe autorul celorlalte jafuri despre care citise și se informase din ziare, potrivit radiogold.it. 

Românca a explicat atuni că s-a văzut nevoită să spună o asemenea minciună pentru a ascunde de prăinții săi pierderea telefonului și pentru a avea o justificare pentru vânătăile de pe față, căpătate de fapt în urma unei dispute violente între ea și alți colegi. Tânăra este acum anchetată pentru calomnie și inducerea în eroare a organelor de poliție.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel