Italia. Poliția verifică la sânge pachetele trimise din România si Moldova din microbuze și autobuze

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
 Un român din Italia a creat panică într-un autobuz
Un român din Italia a creat panică într-un autobuz

Polițiștii italieni au demarat o acțiune amplă de control al microbuzelor și autocarelor care vin din România și Republica Moldova. Se pare că este vizat mai ales tansportul ilegal de bagaje. 

Polițiștii din cadrul Departamentului de Siguranță Rutieră din Torino, împreună cu cei de la Comandamentul V Teritorial, au efectuat mai controale în Corso Ferrara unde au verificat microbuze și autobuze care efectuează transport de călători și de pachete în Republica Moldova și România. Doi șoferi au fost sancționați cu 2 666 de euro pentru că nu dețineau autorizațiile corespunzătoare pentru activitatea pe care o desfășurau.

Acțiunea s-a desfășurat în dimineața zilei de sâmbătă, 4 septembrie, fiind controlate în total cinci vehicule înmatriculate în Moldova și România.

Oamenii care așteptau autocarele au fugit în momentul în care au văzut ofițerii

 

Potrivit publicației Torino Today, la fața locului se aflau numeroase persoane cu intenția de a înmâna transportatorilor pachete cu bunuri diverse și alte bagaje.

De îndată ce au văzut că se apropie mașinile polițiștilor multe dintre persoanele respective s-au îndepărtat în grabă. Cele puține care au rămas au explicat polițiștilor italieni că transportatorii încasează 80 de euro pentru a transporta o persoană în Moldova sau în România, iar pentru un se încasează un euro pe kilogram.

Majoritatea dintre cei care transportă persoane și mărfuri nu eliberează însă bon, chitanță sau bilet de călătorie.

Doi șoferi au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.666 de euro fiecare pentru că au efectuat un serviciu de închiriere auto cu șofer pentru transportul internațional de pasageri, cu alte metode decât cele indicate în autorizație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel