Italia. Poliția a identificat o amplă rețea care vinde certificate verzi FALSE

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Certificatul verde (Green Pass), obligatoriu în Italia începând din 06 august
Certificatul verde (Green Pass), obligatoriu în Italia începând din 06 august

Poliţia italiană a identificat o reţea care vindea certificate sanitare COVID-19 false, patru persoane fiind cercetate, printre care doi minori, pentru administrarea a 32 de canale de Telegram pe care vindeau online aceste documente necesare în Italia pentru accesul în restaurante, cinematografe sau săli de sport, relatează luni agenţia EFE. 

Mii de utilizatori s-au înregistrat pe aceste canale, pe care li s-a promis ''garanţia absolută a anonimatului'' pentru a primi certificatul fals în trei zile lucrătoare în schimbul unei sume cuprinse între 150 şi 500 de euro în criptomonede sau bonuri de cumpărături pe platformele de comerţ online.

Vezi și: Italia. Certificate "Green Pass" FALSE, cumpărate cu 100 de euro bucata de pe Internet. Sunt și "oferte" pentru familii

Operaţiunea poliţiei, denumită 'Fake Pass', a început cu o monitorizare generalizată a internetului şi acum are ca obiectiv identificarea administratorilor şi cumpărătorilor care au folosit aceste canale de vânzare şi altele. Administratorii sunt investigaţi pentru înşelătorie şi fals.

Certificatul sanitar, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, este obligatoriu începând de vineri în Italia pentru accesul în baruri, restaurante, muzee, teatre, cinematografe, săli de sport sau mari evenimente, cum sunt festivalurile sau concertele.

Începând din septembrie certificatul sanitar va fi obligatoriu şi pentru transporturile pe distanţe lungi, precum şi pentru cadrele didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel