Italia. Opt români, capturați după ce au vrut să dea lovitura prin metoda „asfaltul“, înainte de sărbători

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Escrocherie pusă la cale de un grup de români, care acționau prin metoda „asfaltul“, în Medicina. Locuitorii nu s-au lăsat  păcăliți și au anunțat poliția.

Carabinierii locali au dat imediat de urma presupușilor autori: Opt persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani și toate cu cetățenie română, au fost reclamate pentru tentativă de înșelăciune în formă continuată de către carabinierii de la Medicina. Locuitorii înșiși, potențiale victime ale grupului de subiecți, au raportat militarilor prezența grupului în zonă.

Tehnica folosită a fost așa-numita "asfaltare": subiecții se prefăceau că sunt o echipă de muncitori care se obișnuiseră să se apropie de casele locuitorilor pentru a le propune repararea aleilor de acces, în special a celor mai vechi, care prezentau semne de uzură.

Opt români, capturați după ce au vrut să dea lovitura prin metoda „asfaltul“

 

În trecut, metoda a dat roade, iar când o echipă de muncitori apărea la ușă, unii cetățeni cădeau în capcană și acceptau propunerea avansând suma solicitată. Din nefericire, imediat ce proprietarul se întorcea cu spatele, echipa de muncitori dispărea cu banii, iar lucrarea a rămânea neterminată.

De data aceasta, însă, lucrurile au decurs altfel. Datorită întâlnirilor organizate de carabinieri despre cum să te aperi împotriva escrocheriilor din ușă în ușă, grupul de infractori a fost depistat.

Metoda funcționează similar cu escrocheria „acoperișul“, pusă la cale tot de grpuri orgnizate de români. Membrii grupării identifică și contactează apoi persoane și în vederea executării unor lucrări de mică amploare. Inițial, refuzau să comunice un preț exact al lucrării sau spuneau un preț avantajos (de o valoare semnificativ mai mică decât cel al pieței), reușind astfel să capteze atenția victimelor.

Muncitorii deteriorau intenționat imobilele  iar, ulterior, liderii grupării reluau legătura cu proprietari și le cereau sume mari de bani invocând diverse motive nereale. În situația în care victimele refuzau în continuare plătirea prețului cerut de grupare, membrii acesteia recurgeau la ameninţări directe (incendierea casei sau autoturismului şi acte de violenţă), agresivitate în limbaj şi comportament, intimidarea victimelor prin numărul mare de persoane şi refuzul acestora de a părăsi imobilul până când nu primeau sumele de bani cerute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel