Italia oferă PĂMÂNT gratuit. Românii pot deveni proprietari. Condiții

Narcis Popa |
Data publicării:
Italia
Italia

 Guvernul italian vrea să încurajeze natalitatea prin oferirea de teren agricol părinţilor care vor avea un al treilea copil în următorii ani, informează mass-media din peninsulă, citată de AFP. 

Măsura, concepută de Liga (partid de extrem dreapta) şi înscrisă în proiectul de buget pe 2019, prevede oferirea unei concesiuni pe 20 de ani, pentru un teren agricol aflat în proprietatea statului, familiilor care se vor mări între 2019 şi 2021. 

"Spunem că italienii fac puţini copii. Trebuie inversată această tendinţă. Ministerul Agriculturii vrea să îşi aducă contribuţia prin favorizarea zonelor rurale, unde oamenii mai au copii", a explicat presei ministrul italian al Agriculturii, Gian Marco Centinaio, reprezentant al Ligii. 

Rata natalităţii în Italia este una dintre cele mai scăzute din Europa, iar Liga a făcut "un cal de bătaie" din acest subiect, promiţând în campania electorală că va relansa economia pentru a stimula dorinţa italienilor de a avea copii. 

Ministrul Familiei, Lorenzo Fontana, la rândul său reprezentant al Ligii, şi-a exprimat sprijinul pentru măsura anunţată de colegul său de la Agricultură, precizând însă că ea vizează doar cuplurile căsătorite şi instalate de cel puţin 10 ani în Italia. 

Potrivit Coldiretti, principalul sindicat al fermierilor italieni, statul posedă încă aproape jumătate de milion de hectare de teren cultivabil, cu o valoare estimată la aproape 10 miliarde euro. Însă cotidianul Corriere della Sera subliniază că această valoare este doar una teoretică, în condiţiile în care statul şi-a vândut deja cele mai bune terenuri. 

"Au mai rămas sunt doar terenurile de pe fundul sacului", susţine publicaţia menţionată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel