Italia. O româncă și băiețelul ei, agresați fizic și psihic ani în șir: Călăul lor, trimis la închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă și un băiețel au fost bătuți și umiliți ani în șir în casa lor, iar pereții casei s-au transformat într-un iad. Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Galatone a fost condamnat la doi ani de închisoare de către judecătorul Edoardo D'Ambrosio, sub acuzația de maltratare a membrilor familiei și a concubinei sale.

Sentința prevede, de asemenea, o sumă provizorie de 5.000 de euro pentru partea civilă (reprezentată de avocatul Maurizio My) și numai în cazul în care va fi achitată, inculpatul va putea beneficia de suspendarea pedepsei în termen de două luni de la rămânerea definitivă a sentinței.

Bărbatul este acuzat că, în mod repetat, și-ar fi jignit, umilit și bătut soția concubină și fiul vitreg, uneori în prezența copiilor lor mici născuți din relația cu femeia de origine română. Aceasta este povestea anchetei, care s-a încheiat acum.

Românca a fost cea care a scos la iveală violența, care este prea des ascunsă în astfel de cazuri. După abuzuri repetate, femeia a decis să îl denunțe pe bărbat la secția de poliție locală. Și numeroasele cazuri de violență au ieșit la suprafață. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, își jignise sistematic partenera, bătând-o cu lovituri de picior, palme și pumni, ordonându-i să părăsească locuința familiei și obligând-o să ceară ospitalitate de la vecini și rude.

Mai multe episoade de acest fel s-au petrecut de-a lungul timpului. Cum ar fi în seara zilei de 19 aprilie 2019, când bărbatul de 58 de ani ar fi ținut un cuțit de bucătărie la gâtul femeii; a împins-o în aragazul din bucătărie, în timp ce, cu o altă ocazie, a aruncat cu un scaun în ea.

Italia. O româncă și băiețelul ei, agresați fizic și psihic ani în șir

 

În iulie, acesta ar fi apucat-o de gât și ar fi încercat să o sufoce. Violențele au continuat până la 27 octombrie. Cu ocazia zilei de naștere a fiului său, care a fost sărbătorită într-un restaurant, bărbatul și-ar fi bătut partenera de față cu invitații. La 20 ianuarie 2021, după ce a contactat-o telefonic, a jignit-o și i-a spus că va face demersuri pentru a-i lua copiii sau a-i plasa într-un centru de plasament.

Fiul său vitreg ar fi fost forțat în vâltoarea violențelor și represaliilor, după cum susțin anchetatorii, încă de la vârsta de 12 ani să se trezească la 5 dimineața și să lucreze în compania tatălui său vitreg, încărcând și descărcând încărcături grele de lemn. În ciuda vârstei sale fragede, acest lucru a reprezentat un efort fizic greu, ceea ce l-a împiedicat să meargă la școală în mod regulat.

Și apoi, așa cum s-a întâmplat în iulie, lovituri de picioare și pumni. Violența fizică, dar și psihologică. Pentru că, potrivit celor cuprinse în actul de încheiere, în perioada de convalescență pentru un accident rutier care l-a obligat pe băiat să poarte ghips din cauza unei fracturi la un picior în mai multe rânduri, tatăl vitreg l-ar fi umilit cu fraze de genul: "Ești un inutil, nu valorezi nimic" descalificându-l în așa măsură încât l-a determinat să plece din casa familiei pentru a se muta în casa mătușii sale materne.

După ce va fi depusă motivarea sentinței, care este așteptată în următoarele 60 de zile, avocatul Andrea Bianco va putea face apel.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel