Italia: O româncă și-a tuns fetița cheală pentru că nu a vrut la școală. Pedeapsa EXEMPLARĂ primită pentru că și-a umilit copilul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă, în vârstă de 37 de ani, L.M, rezidentă în Belluno, a fost condamnată la închisoare pentru abuz de drept de corecție după ce și-a ras fetița în cap pentru a o pedepsi.

Femeia a decis să își pedepsească fetița pentru că acesta nu ar fi vrut să meargă, într-o dimineață la școală. Astfel că a pus mâna pe mașina de tuns și a lăsat-o cheală. Fetița și-a sunat plângând tatăl, care este despărțit de mama ei. Fostul soț s-a constituit chiar parte civilă în dosar, în beneficiul fetei pentru că fiica sa, dar apoi a renunțat la proces, continuând doar judecată pentru fapta femeii. Față nu se simțea bine și i-a spus mamei că nu vrea să meargă la școală, dar femeia nici nu a vrut să audă. Evenimentele au avut loc în perioada martie - aprilie 2017.

Din acest motiv, potrivit celor reconstituite în acuzația procurorului, mama a decis să o pedepsească și să o tundă zero. „Eram singur acasă și sunat-o pe fată, iar ea mi-a spus, plângând că a fost obligată să stea la tuns. Am văzut-o a două zi și am văzut că era tunsă zero, cu mașina. Mi-a spus că mama i-a tăiat părul că să o pedepsească, pentru că nu a vrut să meargă la școală în dimineața aceea. Așa că a lăsat-o acasă cu babysitter-ul", a povestiți tatăl fetiței în fața instanței, potrivit Il Gazzetino.

Varianta mamei, susținută și de bonă, a fost însă altă. Ele au spus că față a fost tunsă pentru că luase păduchi, iar asta nu era la prima întâmplare: „Păduchii se întorceau și, întrucât îi luase deja în trecut și încercasem totul, loțiuni și multe altele, m-am gândit să evit paraziții în acest mod”, a explicat mama fetiței în fața judecătorilor.

Solidaritate exemplară a colegilor fetei


Profesorii fetiței și colegii ei s-au purtat însă exemplar și toate fetițele au purtat  bandană ca ce purtată de ea, în semn de solidaritate. Acea clasă a fost poreclită „clasa de bandană”, pentru că toate fetele, în solidar, au purtat bandana, ca micuța tunsă până la zero, până când acesteia i-a crescut părul. 

Deși procurorii au cerut 3 luni de închisoare pentru fata femeii, aceasta a fost condamnată, ieri, la 40 de zile de închisoare pentru abuz de drept de corecție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel