Italia. O româncă bătută cu bestialitate de soț și-a RETRAS plângerea. Autoritățile au alte suspiciuni și au decis să continue procesul

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Caz ciudat la un Tribunal din localitatea Mantova. Autoritățile au decis să continue un proces de violență domestică, deși românca bătută de soțul său și-a retras plângerea. 

Incidentul s-a petrecut în februarie 2017, atunci când românca în vârstă de 24 de ani a mers la poliție și l-a raportat pe soțul său pentru maltratare, lipsire de libertate și violență sexuală.

La scurt timp, cei doi s-au întors în România, de unde femeia a trimis o scrisoare prin care spunea că vrea să retragă plângerea împotriva bărbatului ei. Gestul româncei nu poate opri procesul aflat în desfășurare, având în vedere că presupusele infracțiuni pot fi urmărite din oficiu.

Din acest motiv, Viorel Anghel (în vârstă de 26 de ani) rămâne să dea socoteală în fața completului de judecători din Mantova și riscă, de asemenea, o sentință exemplară, având în vedere gravitatea infracțiunilor de care este acuzat.

La termenul de ieri, a fost programată audierea româncei însă aceasta nu s-a prezentat. Procurorul Lucia Lombardo a solicitat prezentarea declarațiilor făcute de femeie inițial, dar completul judiciar a acceptat în schimb cererea apărătorului inculpatului, avocatul Maria Ferraro, de a reaudia victima printr-un rogatoriu, stabilit pentru 19 decembrie.

În februarie 2017, tânăra a fugit de acasă și s-a prezentat la spitalul Negrar pentru îngrijiri medicale. Ea a povestit că a suportat ani de abuz și violență chiar în fața celor trei copii ai ei, toți minorii. Când a aflat soțul său s-a întors în România cu cei trei copii ai săi, femeia s-a dus după el și nu s-a mai întors niciodată în Italia.

Autoritățile suspectează că femeia a fost amenințată și obligată să renunțe la acuzații și să nu depune mărturie, potrivit publicației Voce din Mantova.

italia romanca si-a retras plangerea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel