Italia. O gașcă de români fura mașini de lux chiar din reprezentanța auto; le făceau apoi praf la comiterea altor jafuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Au furat cu viclenie două autoturisme dintr-o reprezentanță auto din Cortona, dintre care una a fost abandonată la câțiva kilometri distanță. Cu cealaltă, au condus până la porțile orașului Bologna și au încercat un jaf într-o piață chinezească. Însă, datorită promptitudinii militarilor companiei de carabinieri din San Lazzaro di Savena, doi dintre cei trei infractori au fost opriți și arestați.

Doi bărbați de naționalitate română, în vârstă de 27 și 28 de ani, fără domiciliu stabil și cu numeroase condamnări anterioare, au ajuns în cătușe. Unul dintre ei avea, de asemenea, un mandat de arestare. Un al treilea complice a reușit să scape pentru moment.

Cercetările sunt în curs de desfășurare, dar nu este exclus ca cei doi să fie autorii sau, în orice caz, să facă parte din banda care în ultimele zile s-a ocupat în Valdichiana de jafurile cu spargere și jafuri la cele două magazine Trony din Camucia și Foiano. Poate că au fost autorii și altor jafuri din zonă.

Mașinile furate din reprezentanță, folosite pe post de berbec

 

Există multe similitudini care ar putea confirma această ipoteză. Începând cu furturile de mașini folosite, în cazurile de la Valdichiana, pentru a servi drept berbec și pentru a scăpa. Ceea ce este sigur în acest moment este că ei conduceau mașina furată luni seară de la reprezentanța Euroauto din Camucia.

Un jaf care a fost, de altfel, îndrăzneț și bine planificat. Era aproape ora unu noaptea când trei dintre ei au intrat în atelierul reprezentanței auto a familiei Marconi. Camerele de supraveghere au surprins întreaga scenă, care a durat aproape trei ore. Pentru a nu declanșa senzorii de alarmă, cei trei s-au târât literalmente ca niște șerpi de-a lungul întregii podele a atelierului până la birourile administrației. Aici au deschis sertarele în căutarea atât a eventualilor bani, cât și a cheilor de la mașina parcată în parter, potrivit La Nazione.

Au intrat în posesia unui Audi A3 cu sigla companiei și a unui Q5, care aparținea companiei, apoi, sfidând legea, au declanșat alarma și au dispărut. A doua zi, Q5 a fost găsit în San Lorenzo, la câțiva metri de intrarea pe autostrada Perugia-Bettolle.

Au lovit un stâlp, apoi au fugit pe jos

 

Cu cealaltă mașină, însă, infractorii au condus până la Castenaso, unde au încercat un alt jaf marți seara. Dar carabinierii companiei din San Lazzaro di Savena i-au interceptat când s-a declanșat alarma magazinului. Infractorii au fugit la bordul autoturismului Audi A3 furat în Cortona. A urmat o urmărire, care s-a încheiat cu cei trei izbindu-se cu vehiculul de un stâlp și apoi fugind pe jos.

Nemulțumiți de asta, o oră mai târziu au încercat să dea o lovitură la o altă magazie comercială. Carabinierii au sosit la fața locului și au reușit să-i prindă pe doi dintre cei trei infractori. În prezent, se desfășoară investigații pentru a vedea dacă aceștia ar putea fi și autorii materiali ai jafurilor din Valdichiana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel