Italia. O femeie s-a prefăcut că este mama a cinci copii și a fost "gravidă" de 12 ori: A încasat bani pe concedii de maternitate și alocații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie, rezidentă în Italia, a reușit să păcălească statul cu peste 100.000 de euro, mințind ani la rând că este mama a cinci copii. Pentru a-și întări minciuna, femeia a inventat chiar 12 sarcini fictive.

Această înșelăciune șocantă a fost descoperită recent, după ce angajatorul și colegii femeii au devenit suspicioși în legătură cu numărul aparent neobișnuit de nașteri pe care le-a raportat.

Barbara Ioele, angajată la un restaurant fast-food, a fost descoperită că a mințit că a dat naștere la cinci copii, unul după altul, într-un interval de timp între anii 2014 și 2019.

Totul pentru a nu munci... Mâinile în jurul șoldurilor, o pernă sub rochie pentru a simula o sarcină, mersul ușor obosit al cuiva aflat în luna a șasea, în plină vară. E cald, apoi maternitatea ei este o maternitate cu risc, ca și celelalte douăsprezece care s-au încheiat cu avorturi naturale, chiar dacă, în alte cazuri, Barbara Ioele a «născut» cinci copii în cinci ani, din 2014 până în 2019”, scrie La Republica.

O femeie s-a prefăcut că este mama a cinci copii și a fost "gravidă" de 12 ori pentru a frauda statul italian

 

Conform investigațiilor, femeia a simulat nu mai puțin de 12 sarcini false și a pretins că a dat naștere la cinci copii, pe care i-a înregistrat oficial, le-a atribuit nume și chiar le-a obținut coduri numerice personale. Benedetta, Angelica, Abramo, Letizia și Ismaele nu s-au născut niciodată. Cu toate acestea, femeia a raportat angajatorului său și INPS cele cinci pretinse sarcini duse la termen între 2014 și 2019 și douăsprezece sarcini de risc în anii următori, reușind să încaseze 111.000 de euro de la instituția de asigurări sociale. În realitate, acești copii nu au existat niciodată.

Pentru a obține beneficii financiare, inclusiv concedii de maternitate și alocații, femeia a falsificat documente și acte medicale, profitând de breșele sistemului de securitate socială italian. Anchetatorii au dovedit că toate aceste documente erau falsificate de Barbara Ioele, cu complicitatea soţului său, care făcea semnăturile medicilor.

În urma descoperirii acestei scheme de înșelăciune, femeia a fost condamnată la un an și opt luni de închisoare pentru infracțiuni precum falsificare, uz de fals și înșelăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel