Italia. O adolescentă protestează zilnic în faţa şcolii sale pentru a cere redeschiderea acesteia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O adolescentă din Italia, în vârstă de 12 ani, merge în fiecare zi în faţa şcolii sale din Torino (Piemont, nord-vest) pentru a cere redeschiderea acesteia, în condiţiile în care unitatea de învăţământ a fost închisă după instituirea de noi măsuri de carantină în regiune în contextul celui de-al doilea val de epidemie de COVID-19 care afectează Italia, relatează marţi AFP.

Din 6 noiembrie, dată la care guvernul a clasificat Piemont drept "zonă roşie", Anita Iacovelli, însoţită de mama ei, merge în fiecare zi în faţa şcolii Italo Calvino, numită în onoarea scriitorului italian, pentru a urma cursurile la distanţă, aşezată pe un scaun şi la un birou aduse de ele.

Timp de câteva zile, Anitei i s-au alăturat colega ei de clasă Lisa şi câţiva elevi de la un colegiu din apropiere, pentru a apăra în mod paşnic accesul la educaţie.

 

Ministrului Educației „îi plăcea lupta mea”



În fiecare dimineaţă, Anita ajunge cu un scăunel roz şi micuţa ei masă pliantă şi se aşează în faţa şcolii, alături de un banner care explică lupta ei: "Prezent! Şcoala în clasă este dreptul nostru. Prioritate pentru şcoală!".

Citește și Panică în Italia care se apropie din nou de 1000 de morți pe zi. Nu au mai fost atâtea din martie

Ministrul educaţiei, Lucia Azzolina, a contactat-o telefonic pentru a-i da asigurări că şcolile se vor redeschide în curând.

„M-a sunat şi m-a felicitat pentru că îi plăcea lupta mea şi mi-a spus că va face tot posibilul pentru a redeschide şcolile cât mai curând posibil”, a declarat Anita pentru AFPTV.

 

„Nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă”



„Când au anunţat că şcolile urmează să se închidă, m-am gândit că nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă. Este greu să te concentrezi în faţa unui computer şi nu poţi urmări cursurile aşa cum ai face-o în clasă”, a explicat Anita.

Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a raportat peste 45.000 de decese la peste 1,2 milioane de cazuri de COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel