Italia avertizează UE: "Nu vom accepta NICIODATĂ! Nu suntem țară de de leproși"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul de Externe italian, Luigi di Maio, a avertizat sâmbătă că Italia nu va accepta să fie tratată ca o colonie de leproși. Acesta a avertizat celelalte state ale Uniunii Europene să nu își închidă porțile în fața italienilor, relatează Reuters. 

Ministrul de Externe italian, Luigi di Maio, a avertizat sâmbătă că Italia nu va accepta să fie tratată ca o colonie de leproși, promițând o primire călduroasă turiștilor străini în această vară și avertizând celelalte state ale Uniunii Europene să nu își închidă porțile în fața italienilor, relatează Reuters.

Țările europene au început să își redeschidă cu precauție granițele pe măsură ce pandemia COVID-19 scade în severitate, Italia anunțând că va reporni sectorul turistic începând cu 15 iunie.

Însă unele state UE intenționează să păstreze ușa închisă pentru vizitatorii din țările care au avut un număr ridicat al infecțiilor cu COVID-19.

Grecia, de exemplu, a anunțat vineri că urmează să își redeschidă granițele pentru cetățenii din 29 de țări, excluzând însă italienii, spanioli și britanicii.

„Nu acceptăm liste negre”, a scris Di Maio pe Facebook, anunțând o rundă viitoare de discuții bilaterale atât în Roma cât și în străinătate.

„Dacă își imaginează cineva că ne pot trata ca o colonie de leproși, atunci ar trebui să știe că nu vom accepta acest lucru”.

Italia are cel mai mare număr al deceselor cauzate de COVID-19 la nivel mondial, peste 33.000 de italieni pierzându-și viața de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul național în 21 februarie.

Însă numărul de noi infecții și fatalități a scăzut constant în această lună iar autoritățile au început relaxarea unora din cele mai dure restricții impuse pe continent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel