Italia. Noul Dpcm din 16 ianuarie: Se extinde starea de urgenţă. Va fi interzisă deplasarea între regiunile galbene. Care sunt noile reguli

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un nou Dpcm (decret ministerial) a fost decis după întâlnirea premierului italian Giuseppe Conte cu șefii delegației majoritare. Măsurile vor intra în vigoare de la 16 ianuarie. Printre acestea se numără interzicerea deplasării între regiunile galbene, extinderea stării de urgență, introducerea benzii albe, intrarea automată în banda roșie, închiderea barurilor după ora 18.00, potrivit Corriere.it.

Noul Dpcm trebuie discutat luni, 11 ianuarie, cu președinții regiunilor, având în vedere raportul care va fi trimis în Parlament pe 13 ianuarie de către ministrul sănătății, Roberto Speranza.

 

Măsurile anti-deplasare

Pentru a preveni adunările de stradă și viața de noapte, guvernul intenționează să interzică servirea alimentelor și a băuturilor din baruri după ora 18:00. Este permisă doar livrarea la domiciliu. O măsură care nu va afecta restaurantele.

 

Stare de urgență

Printre problemele care trebuie abordate se numără și starea de urgență pe care guvernul ar dori să o extindă doar pentru trei luni - deci până la 30 aprilie - pentru a lua în considerare apoi dacă va cere Parlamentului o nouă prelungire, în special în urma rezultatelor campaniei de vaccinare.

 

Frontierele regionale

Interzicerea călătoriei între regiunile portocaliu și roșu este deja prevăzută. Acum se ia în considerare dacă trebuie aplicată măsura şi între regiunile galbene.

 

Săli de sport și piscine

Acestea ar trebui să rămână închise în ianuarie, chiar dacă după întâlnirea dintre ministrul Vincenzo Spadafora și CTS din 12 ianuarie este de așteptat să stabilească posibile excepții pentru lecțiile individuale.

 

Deschiderea muzeelor

Muzeele ar putea redeschide cel puțin în zonele galbene.

 

Teleschiuri

Teleschiurile riscă să nu se redeschidă pe 18 ianuarie, cel puțin în regiunile care au decis să nu își redeschidă școlile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel