Italia. Nor de baloane albe în Calendasco. Întreaga comunitate și-a luat adio de la Ezechiel, copilul român înecat în piscină 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Scene emoționante în localitatea italiană Calendasco (provincia Piacenza), acolo unde sute de oameni au venit pentru a-și lua adio de la micuțul Ezechiel, copilul român de numai doi ani care a murit înecat în piscină.

Un nor de baloane albe pentru a-și aminti de micuțul Ezechiel. Cu această imagine s-a încheiat ceremonia, plină de emoție, desfășurată la Calendasco în memoria băiatului de 2 ani care a murit în urmă cu câteva zile după ce a căzut în piscină casei în care locuia, relatează publicația Piacenza Sera.

Ceremonia emoționantă a fost condusă de pastorul comunității evanghelice din localitate.

Familia Negru, sprijinită de întreaga comunitate

 

"Vestea morții micuțului Ezechiel a stârnit consternare în întreaga comunitate din Calendasco. Mulți au dorit să-și arate sprijinul, afecțiunea și solidaritatea cu familia Negru. Am reușit să facem totul împreună în această seară, ținând-o pe mama Daniela, tatăl Liviu și fiicele lor Alissa și Luisa într-o mare îmbrățișare colectivă", a spus primarul, Filippo Zangrandi.

"Nu știu ce înseamnă pierderea unui copil, dar știu căldura pe care o comunitate unită o poate transmite familiei", a mai spus primarul.

"Această familie jelește dispariția fiului lor"

 

"Se poate întâmpla tuturor să se afle în mijlocul unei furtuni, așa cum li s-a întâmplat discipolilor de pe Lacul Tiberias" a spus Patrice Ferrara, pastorul Bisericii Evanghelice.

"Sunt situații pentru care nu avem nicio responsabilitate. Noi, ca și ucenicii, trebuie să cerem ajutorul lui Isus, pentru că el este capabil să calmeze furtuna. Această familie jeleste dispariția fiului lor, o pierdere incomensurabilă. Știm însă că Ezechiel este în ceruri, deoarece împărăția cerurilor aparține copiilor. Isus vă va ajuta să faceți față acestei dureri și vă va consola”, a mai spus Ferrara.

copil roman doi ani mort italia inecat

La ceremonie a participat și pastorul comunității românești din Piacenza, Dorel Prisacaru, iar corul adunării a cântat imnuri.

O mamă din Calendasco a citit, reprezentând colegele de clasă ale Alisei și Luisei, un mesaj plin de înflăcărare și mulți copii din zonă au donat familiei Negru desene, care să le amintească de Ezechiel.

Cazul copilului român a șocat întreaga comunitate

 

Băiețelul în vârstă de numai doi ani a căzut, marți, 30 iunie, în piscina instalată în grădina casei din Calendasco (provincia Piacenza). El a decedat la spitalul din Bergamo. Din păcate, băiețelul a avut șanse minime de supraviețuire, pentru că a rămas sub apă timp de mai multe minute.

Vezi mai multe despre acest caz aici: Tragedie în Italia: Copilul român de 2 ani care căzut în piscina casei a murit

copil roman doi ani mort italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel