Italia. Muncitori români, exploataţi şi cazaţi în condiţii inumane. Gruparea criminală, care se ocupa de recrutare, a fost destructurată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

O adevărată rețea criminală care recruta muncitori din Europa de Est pentru a-i angaja pe câmp sau ca și îngrijitori a fost destructurată de oamenii legii. Carabinierii din Vallo della Lucania (Salerno) au arestat nouă membri ai unei bande infracționale, care aducea români și moldoveni în Cilento și îi obliga să muncească și să trăiască în condiții inumane.

Doi bărbați, dintre cei nouă membri ai organizației ,au ajuns în închisoare, unul în arest la domiciliu, iar șase sunt cercetați în libertate. Curtea din Vallo della Lucania la cererea procurorului i-a acuzat de extorcare de bani, asociere criminală, prin exploatarea forței de muncă și trafic de migranți. 

Potrivit celor reconstituite de carabinieri, în colaborare cu autorități din România și Republica Moldova, recrutarea muncitorilor se făcea printr-o agenție din Europa de Est, care promitea locuri de muncă în agricultură în Cilento și Calabria. De asemenea, agenția le promitea și posturi de îngrijitori, relatează italiafruit.net.

La Agropoli, infractorii făceau trierea muncitorilor: unii erau trimiși pe câmp, iar alții pe șantiere sau la alte locuri de muncă. Femeile erau obligate să muncească în case, pe post de îngrijitoare. Toate persoanele erau nevoite și obligate să plătească o parte din venitul lor grupării criminale. 

În caz contrar, românii și moldovenii erau amenințați cu repercusiuni grave, inclusiv cu arestul, deoarece erau lăsați fără acte.  Gruparea criminală era condusă de doi italieni și doi moldoveni, toții cu reședința între Pollica și Agropoli. Ei erau cei care au recrutat victimele și le-au adus în Italia. Ceilalți cinci membri erau colectori de datorii și persoane însărcinate cu supravegherea  muncitorilor.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel