Italia. Menajera româncă anchetată pentru omor după ce medicul pentru care lucra a murit în circumstanțe suspecte

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un medic de 68 de ani dn Campiano, în apropiere de Ravenna, a murit, iar fiul și menajera româncă sunt cercetați în stare de libertate. Există suspiciuni că bărbatul, deși bolnav, a decedat în condiții suspecte.

Chiar astăzi, ar fi trebuit să împlinească 68 de ani. În schimb, Danilo Molducci, un medic apreciat, cu cabinete de chirurgie în Campiano și Santo Stefano, a murit după o lungă perioadă de boală. O moarte în legătură cu care, însă, există în mod evident diverse îndoieli: atât de multe încât magistrații au ridicat cadavrul și au ordonat o autopsie. Ipoteza de crimă formulată în vederea examinării autopsiei - pentru care mâine se va face o programare - este cea a omorului voluntar.

Două nume au fost înscrise în registrul suspecților, ambele foarte apropiate de persoana decedată. Este vorba de fiul său Stefano, în vârstă de 39 de ani, și de menajera sa, o femeie de 51 de ani de origine română, ambii apărați de avocata Claudia Battaglia de la Tribunalul Forlì-Cesena.

Stefano Molducci și menajera sa au fost înștiințați oficial ieri de ancheta deschisă împotriva lor: un act cuvenit care, ca atare, le permite celor doi să numească orice consultanți medico-legali de încredere într-o expertiză tehnică de obicei irepetabilă ca tocmai o autopsie, potrivit Il Resto del Carlino.

Italia. Menajera româncă anchetată pentru omor

 

Medicul legist desemnat de procuratură va trebui, bineînțeles, să clarifice motivul decesului: în special, dacă acesta a survenit ca urmare a evoluției naturale a bolii, sau dacă în spatele morții bărbatului de 67 de ani se ascunde altceva. Examenul autopsiei va fi însoțit de analize toxicologice de laborator privind drogurile și alte substanțe psihotrope. Va dura cel puțin câteva săptămâni până când va fi depus raportul final.

Între timp, anchetatorii de la Brigada Mobilă din Ravenna continuă să caute elemente utile pentru a încadra definitiv moartea lui Molducci, și au fost deja interogate mai multe persoane, în special în Campiano, localitatea în care locuia medicul pensionar și unde, până ieri, mulți încă nu știau de moartea acestuia, în ciuda faptului că bărbatul de 67 de ani era foarte cunoscut datorită trecutului său profesional.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel