Italia. Mai mulți români se prefac muți și cer bani pentru construirea unui centru pentru copiii cu dizabilități. Autoritățile, apel public

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O bandă de români bine organizată și cu numeroși membri s-a specializat într-o escrocherie mai puțin obișnuită. Conaționalii se prefac muți și cer semnături pentru o petiție care privește ridicarea unui centru de sprijin pentru copiii cu probleme, iar ulterior totul se sfârșește prin a le cere turiștilor sau italienilor din zonă și sume de bani. 

Presa italiană vorbește despre un grup de muți falși. Aceștia ar fi toți de naționalitate română. Bărbații  opresc în mod constant turiștii, sub pretextul unei semnături care privește o petiție prin care se cere deschiderea unui centru pentru copiii cu dizabilități. După ce obțin semnătura, aceștia cer insistent o contribuție în bani pentru construirea centrului, bani ce ulterior rămân în buzunarele lor.

Agenții Comandamentului Provincial de la Veneția s-au ocupat de oprirea înșelăciunii. În ultimele zile, informează comandamentul, "au fost identificați mai mulți cetățeni ai UE, toți de origine română, care încearcă să escrocheze trecătorii, deseori fragili sau vârstnici, în zona dintre San Marco și Rialto. Aceștia strângeau fonduri pentru o organizație non-profit care de fapt nu exista."

Indivizii au primit ordin de părăsire a orașului, dar sunt tot în stradă

 

Carabinierii  au confiscat materialul publicitar folosit, pentru a încerca să destructureze organizația care în fiecare an (cu excepția, desigur a perioadei din lockdown) se întoarce imediat la "treabă" pe străzile Veneției. Indivizii au primit ordinul de a părăsi orașul Veneția.

Autoritățile fac apel către populație și turiști să nu doneze bani dacă nu sunt siguri pe cine au în față și cine anume le cere donația.

Poliția invită persoanele care doresc să facă astfel de donații să verifice existența reală a „organizație non-profit” și să raporteze orice situație suspectă la numărul de urgență 112. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel