Italia. Mafiot readus în arestul poliţiei. Organizaţia sa a ucis şi dizolvat un copil în acid

Andreea Cosma |
Data publicării:

Autorităţile italiene au anunţat vineri rearestarea unui mafiot care a fost implicat într-unul din cele mai atroce acte de violenţă ale mafiei - răpirea unui copil de 12 ani care a fost apoi ucis şi dizolvat în acid, transmite dpa.

Giuseppe Costa a făcut parte dintr-un comando al mafiei care l-a răpit pe Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, în noiembrie 1993. Înainte de a fi ucis, copilul a fost ţinut ostatic timp de 26 de luni.

Băiatul a fost victima unei vendette împotriva tatălui său, Santino Di Matteo, fost membru al Cosei Nostra, mafia siciliană, care s-a retras şi a cooperat cu poliţia. Copilul a fost ţinut ostatic într-o celulă improvizată în casa lui Costa din provincia Trapani. Ulterior, Costa a stat 10 ani la închisoare, până în 2017, pentru rolul său în crimă.

Poliţia italiană anti-mafia DIA a explicat vineri că Giuseppe Costa a fost arestat din nou pentru că după eliberarea sa a reluat legăturile cu grupuri ale mafiei din Trapani. El este acuzat acum de apartenenţă la o grupare infracţională organizată, fiind pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 15 ani închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel