Italia. Luna august, marcată de fenomene extreme. Estimările meteorologilor pentru restul anului 2020

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Luna august a fost marcată de fenomene meteorologice extreme în Italia, cu alunecări de teren în regiunea din jurul staţiunii montane Cortina d'Ampezzo şi incendii de vegetaţie în Sardinia, relatează marţi dpa.

Regiunea din jurul staţiunii din Munţii Dolomiţi a fost lovită de furtuni luni seara, pentru a doua zi consecutiv. După mai multe ore de ploi abundente, străzile s-au transformat în râuri, a declarat primarul din Cortina d'Ampezzo, Gianpietro Ghedina, pentru mass-media italiană.

Duminică, o alunecare de teren a condus la închiderea temporară a mai multor drumuri, în condiţiile în care grindina şi inundaţiile au provocat pagube semnificative în regiunea Veneto. Oraşele Verona, Padova şi Vincenza au fost afectate.

Potrivit serviciului de pompieri, mai multe incendii au făcut ravagii pe insula Sardinia. Situaţia în apropierea oraşului turistic Budoni, pe coasta de est, a fost deosebit de complicată în condiţiile în care flăcările au ajuns periculos de aproape de zonele turistice.

Circa 200 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele ca măsură de precauţie, au informat media locale. Pompierii au reuşit să controleze flăcările marţi dimineaţa, după o intervenţie de câteva ore.

Aproape 500 de incendii au izbucnit în Italia începând cu 15 iunie.

Se estimează că temperaturile din 2020 vor fi cu aproximativ 1 grad Celsius peste valorile medii. În pofida ploilor abundente din nord, nivelul precipitaţiilor a fost semnificativ mai redus decât de obicei, potrivit surselor oficiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel