Italia, lovită de furtuni violente: Inundații în Milano, școli închise în toată țara. Autoritățile au emis alerte de protecție civilă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Vremea capricioasă provoacă efecte în Italia, iar consecințele sunt simțite din plin pe tot teritoriul țării. Regiunile din nord au fost lovite puternic de ploi, iar în următoarele ore, se preconizează că această vreme nefavorabilă se va extinde spre sud, alarmând autoritățile și determinând închiderea unui număr semnificativ de școli. 

O furtună puternică a lovit Milano în timpul nopții, provocând inundații grave în mai multe zone ale orașului, în special în cartierul Niguarda. Inundațiile au fost provocate de cantități semnificative de precipitații care au căzut după o zi de ploi abundente în regiune. Alerta de protecție civilă a fost emisă pentru a avertiza locuitorii cu privire la pericolul inundațiilor.

Furtuna a început în jurul orei 4:30 dimineața și a adus cu ea fulgere, tunete și ploi torențiale. Râul Seveso a fost primul care s-a revărsat, inundând străzile din cartierul Niguarda. Autoritățile au reacționat rapid, închizând drumurile și impunând o serie de măsuri de siguranță.

Una dintre zonele importante ale orașului, Viale Fulvio Testi, a fost închisă pentru a preveni dezastrele și a ajuta la gestionarea situației de urgență. Nivelurile torenților Seveso și Lambro din Milano erau deja sub atenția autorităților, în condițiile meteo nefavorabile care au afectat regiunea.

 

Prognozele meteorologice indică scăderea treptată a precipitațiilor

 

Metrourile Via Negrotto și Via Rubicone au fost inundate, dar se preconizează că vor fi redeschise în curând. Totodată, Parcul Lambro a fost evacuat ca măsură de precauție.

Ultimele date culese de autorități arată că situația rămâne gravă. Protecția Civilă din Lombardia a lansat alerte și mesaje SMS pentru a informa locuitorii din zonele afectate despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte.

Cu toate acestea, prognozele meteorologice indică o tendință de ameliorare, cu scăderea treptată a precipitațiilor și dispariția lor din sectoarele vestice. Vântul, deși nu va mai fi atât de intens ca în timpul furtunii, va continua să sufle în câmpia vestică și în zona montană, cu posibile intensificări moderate în cursul după-amiezii.

Pentru orice urgențe, locuitorii sunt rugați să contacteze protecția civilă la numărul de telefon 02.88465002 sau să apeleze numărul de urgență 112.

 

Școli închise pe 31 octombrie din cauza alertei meteo: din Toscana până în Emilia Romagna, în Friuli și Veneto

 

Astăzi, 31 octombrie, mai multe regiuni din Italia sunt avertizate cu privire la condițiile meteo periculoase. Regiunea Veneto se află sub alertă roșie, semnificând riscul iminent și condițiile meteo deosebit de severe. Șase regiuni nordice sunt în alertă portocalie, indicând posibilitatea unor fenomene meteorologice potențial periculoase. De asemenea, alte 11 regiuni sunt sub avertizare galbenă, semn că vremea nefavorabilă se va răspândi pe o mare parte a teritoriului național.

Regiunea Veneto este cea mai expusă riscului, iar avertizarea de alertă roșie subliniază iminența pericolelor. În cele șase regiuni aflate sub avertizare portocalie, autoritățile locale sunt în stare de alertă și monitorizează constant evoluția situației, fiind pregătite să intervină în caz de necesitate.

Alerta galbenă, deși mai puțin severă decât celelalte avertizări, acoperă unsprezece regiuni, semnalând o extindere a condițiilor meteorologice nefavorabile pe întregul teritoriu național.

Școlile închise în Italia 

 

În regiunea Emilia Romagna, următoarele localități au înregistrat închiderea școlilor:

- Albareto

- Bardi

- Bedonia

- Berceto

- Bettola

- Bore

- Borgo Val di Taro

- Compiano

- Corniglio

- Farini

- Ferriere

- Fornovo

- Langhirano

- Lesignano Bagni

- Monchio delle Corti

- Morfasso

- Ottone

- Palanzano

- Solignano

- Terenzo

- Tizzano

- Tornolo

- Varano Melegari

- Varsi

În regiunea Friuli Venezia-Giulia, localitatea Grado a închis școlile din cauza condițiilor meteo dificile.

În regiunea Tuscany, mai multe localități au luat măsuri pentru închiderea școlilor:

- Borgo a Mozzano

- Camaiore

- Massarossa

- Forte dei Marmi

- Stazzema

- Seravezza

- Viareggio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel