Italia intensifică campania de vaccinare în rândul adolescenţilor înainte de începerea anului şcolar

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guvernul italian a cerut regiunilor să acorde prioritate vaccinărilor anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-18 ani, într-un efort de a extinde campania de imunizare înainte de reînceperea anului şcolar şi a activităţilor sportive în întreaga ţară, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată guvernatorilor regionali, comisarul special al guvernului pentru COVID-19 Francesco Paolo Figliuolo a cerut miercuri regiunilor să vaccineze adolescenţii fără ca aceştia să solicite o programare.

"Pentru a accelera vaccinările în rândul tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani ... ar trebui să le acordaţi prioritate chiar dacă nu au programare", a scris Figliuolo, spunând că noua regulă ar trebui să se aplice începând cu 16 august.

Cele 20 de guverne regionale din Italia se află în prima linie în ceea ce priveşte responsabilitatea pentru organizarea şi efectuarea vaccinărilor.

Aproximativ 40% din cei circa 4,6 milioane de italieni cu vârsta sub 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproximativ 23% sunt pe deplin vaccinaţi, arată ultimele date guvernamentale.

Vaccinurile Moderna şi Pfizer sunt singurele vaccinuri anti-COVID-19 aprobate pentru adolescenţi în Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel