Italia. Îngrijitoarea româncă, acuzată că a păcălit bătrâna și i-a luat peste 300.000 de euro, n-a spus nimic în instanță. Avocat: "E linșaj media"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Anca Egorov, îngrijitoarea româncă acuzată în Italia de înșelăciune (Sursa foto: La Voce di Asti)
Anca Egorov, îngrijitoarea româncă acuzată în Italia de înșelăciune (Sursa foto: La Voce di Asti)

Îngrijitoarea româncă din Italia, acuzată că a păcălit bătrâna pe care o îngrijea și i-a luat peste 300.000 de euro, nu a vrut să spună nimic în fața judecătorilor.

Anca Egorov, o româncă de 47 de ani, a ales să nu ofere răspunsuri în fața întrebărilor judecătorilor din Italia. Ea se află în arest la domiciliu într-o locuință din Costigliole d’Asti, ca parte a unei anchete în care este acuzată de manipularea unei persoane vulnerabile și deturnare de fonduri. Procurorul din Asti, Davide Greco, susține că femeia ar fi exploatat starea de vulnerabilitate a unei văduve în vârstă de 79 de ani, numită Giuseppina, din Castagnole delle Lanze, sustrăgându-i o sumă estimată la 317.000 de euro.

Banii obținuți ar fi fost folosiți pentru achiziționarea și ulterior revânzarea unei tutungerii în Santo Stefano Belbo. De asemenea, badanta ar fi determinat pensionara să se mute în România, ținând-o izolată la rude până în august anul trecut.

Potrivit publicației La Voce di Asti, miercuri, 10 ianuarie, Anca Egorov s-a înfățișat în fața judecătoarei pentru investigații preliminare, Beatrice Bonisoli, pentru interogatoriu de garanție, însă a decis să nu facă declarații. Avocatul său, Roberto Ponzio, a declarat: „Inițial, clienta mea intenționa să răspundă întrebărilor judecătorului, dar sursele media au intervenit, sugerând existența unei noi victime și a unui alt dosar de anchetă. Am sfătuit-o să utilizeze dreptul de a nu răspunde pentru a discuta clar cu procurorul public acuzațiile."

Avocatul româncei susține că femeia este supusă unui linșaj mediatic

 

El a continuat spunând că ultima acuzație este considerată fantastică de către clienta sa, menționând că au rezervat dreptul de a explora mai departe cazul cu procurorul public și că nu exclud posibilitatea de a solicita interogarea săptămâna viitoare.

Avocatul a subliniat că povestea a devenit subiectul unui linșaj mediatic împotriva cliente sale, iar persoana vătăma a devenit o figură publică, acordând interviuri televiziunilor și ziarelor, inclusiv celor românești.

El a exprimat preocuparea cu privire la faptul că toate aceste acțiuni nu corespund cu comportamentul unei persoane vulnerabile, așa cum susține Parchetul că ar fi bătrâna.

Avocatul a concluzionat cu o notă de precauție, evocând posibilitatea unei acuzații inventate de manipulare în acest caz.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel