Italia. Regiunea Emilia-Romagna introduce testarea OBLIGATORIE pentru români

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din regiunea Emilia-Romagna au decis ca toți cetățenii care sosesc din Europa de Est, în special din România și Bulgaria, să fie testați împotriva noului coronavirus. 

Românii care sosesc pe aeroportul din Bologna și în autogările din regiunea Emilia-Romagna vor fi testați pentru depistarea infecțiilor cu SARS-Cov-2. Măsura se aplică tuturor cetățenilor care sosesc din țările Europei de Est, în special din România și Bulgaria, unde s-au înregistrat în ultima perioadă un număr mare de cazuri de infecție cu Covid-19. Testul nu exclude perioada de 14 zile de carantină, transmite publicația Il Resto del Carlino (sursa originală în limba italiană)

"Este o măsură necesară deoarece, în ultimele 30 de zile, 11% dintre persoanele sosite din străinătate pe teritoriul regiunii noastre au fost testate pozitiv la coronavirus”, a spus Raffaele Donini, consilierul regional în domeniul sănătății al regiunii Emilia-Romagna.

Testele vor fi efectuate pe aeroportul din Bologna și în autogări

 

Potrivit sursei citate, în aeroportul din Bologna și în autogările unde sosesc autocare și microbuze din Estul Europei va fi prezent personal sanitar care va efectuat testele rapide. În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoana respectivă va fi dusă în izolare în structuri hoteliere sau, în funcție de gravitatea simptomelor prezentate, va fi spitalizată.

Dacă rezultatul testului este negativ, izolarea pentru 14 zile va fi oricum obligatorie. De asemenea, va fi efectuat un al doilea test, de verificare, după 7 sau 10 zile de la sosirea în Italia.

regiunea emilia romagna teste obligatorii romani

Italia a demarat testarea românilor din 24 iulie

 

Începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Autoritățile regionale pot adopta însă unele măsuri suplimentare, în funcție de evoluția datelor epidemiologice, privind condițiile de intrare pe teritoriul regional.

Vezi aici măsurile impuse în alte trei regiuni ale Italiei: Trei regiuni din Italia, LIBER la impus RESTRICȚII pentru cei care vin din România și țări non-Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel