Italia. Imagini dramatice cu salvarea unui bărbat luat de viitură și noroaie, după alunecările de teren din Ischia: "Țineți-vă bine“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O alunecare de teren a înghițit sâmbătă clădiri în timpul unei ploi torențiale pe insula de vacanță Ischia, în sudul Italiei, și a existat o confuzie între miniștrii guvernului cu privire la numărul de morți. Imagini dramatice cu salvarea unui bărbat luat de viitură și noroaie, după alunecările de teren din Ischia.

Ministrul de interne Matteo Piantedosi a declarat că nu a fost confirmat niciun deces. Cu toate acestea, ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a declarat anterior, în timpul unui eveniment la Milano, că opt persoane au fost ucise.

Ploi torențiale au lovit portul Casamicciola Terme, unul dintre cele șase orașe mici de pe insulă, în primele ore ale zilei de sâmbătă, declanșând inundații și dărâmând clădiri.

Vezi și: Tragedie de proporții în Italia. Un versant a luat-o la vale și a îngropat case și mașini: Mai multe victime și persoane dispărute (FOTO+VIDEO)

Imagini dramatice cu salvarea unui bărbat luat de viitură și noroaie, după alunecările de teren din Ischia u fost publicate de Corriere della Sera. Măturat de noroi, complet scufundat, a reușit măcar să scoată capul din marea de moloz agățându-se de rama unui oblon din fața casei în care se afla când s-a prăbușit faleza Casamicciola.

Iată cum l-au găsit salvatorii în zorii acestei dimineți. Când primele echipe au ajuns la locul alunecării de teren din Ischia. La lumina lanternei, s-au străduit să îl vadă pe bărbatul care cerea ajutor, încercând să își țină capul în afara noroiului.

'Încearcă să rămâi cu picioarele pe pământ, ține-te de ceva', i-au spus salvatorii în timp ce încercau să intre în casă. Complet acoperit de noroi, era aproape invizibil, dar pompierii au ajuns la el și l-au salvat.

Pompierii au precizat că sunt în curs de desfășurare căutări pentru 13 persoane date inițial dispărute.

"În acest moment nu sunt confirmate decese, există unele dificultăți în operațiunile de salvare, deoarece condițiile meteorologice sunt încă dificile", a declarat Piantedosi reporterilor la Roma.

În imagini se vede un strat de noroi gros, resturi și pietre în Casamicciola Terme.

Ischia este o insulă vulcanică situată la aproximativ 30 km de Napoli, care atrage vizitatori pentru băile sale termale și coasta pitorească. Este dens populată și are un număr mare de case construite ilegal, ceea ce îi expune pe locuitori la un risc permanent de inundații și cutremure.

În 2006, o alunecare de teren a ucis un tată și pe cele trei fiice ale sale pe insulă.

Prim-ministrul Giorgia Meloni a declarat că se află în strânsă legătură cu ministrul protecției civile Nello Musumeci, cu Departamentul de protecție civilă și cu regiunea locală Campania.

"Guvernul își exprimă apropierea față de cetățenii și primarii din comunele de pe insula Ischia și mulțumește salvatorilor angajați în căutarea celor dispăruți", a declarat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel