Italia. Gabriel, românul acuzat că a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, și-a aflat sentința

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Gabriel Robert Marincat, românul din Cabiate, acuzat că a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, și-a aflat pedeapsa: Închisoare pe viață.

Marincat, 26 de ani, un muncitor român, care a violat-o și ucis-o pe fetița partenerei sale, pe 11 ianuarie, a fost condamnat la închisoare pe viață

Gabriel Robert Marincat, 26 de ani, un muncitor român, a fost condamnat la închisoare pe viață. Sentința, pronunțată la Curtea de Assise din Como, a fost aplicată pentru evenimentele din 11 ianuarie, când bărbatul a fost acuzat că a violat-o pe Sharon Barni, în vârstă de 18 luni (fiica partenerei sale, Silvia Barni, 25 de ani), care a murit ulterior.

La început, Marincat vorbise despre un accident casnic, în legătură cu drama care a avut loc la Cabiate (Como): "A fost strivită sub un calorifer", s-a justificat el. Autopsia cadavrului fetiței a scos la iveală altceva, și anume oroare: Sharon a fost violată și ucisă. După ce a fost arestat, muncitorul a recunoscut: "Nu știu de ce am făcut-o", iar în fața instanței a repetat aceeași versiune.

 

Vezi și: Italia. Gabriel, românul acuzat că a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, a recunoscut: "Am omorât-o pe Sharon și nu știu de ce"

 

Luni, 6 decembrie 2021, în cursul dimineții, după o oră de cameră de consiliu, a sosit sentința Curții de Apel din Como, prezidată de Luciano Storaci. Marincat era iubitul mamei fetei. În după-amiaza tragediei, femeia îi încredințase fetița pentru a avea grijă cât ea merge la serviciu.

 

Românul, acuzat că a violat-o și ucis-o pe fetița de 18 luni a partenerei sale, și-a aflat sentința

 

Câteva ore mai târziu, fetița era pe moarte. Când a dat alarma, Marincat a susținut că peste copil ar fi căzut un radiator, însă adevărul care a ieșit la iveală în urma anchetei a fost altul.

Totul a început la ora prânzului. Se pare că Sharon făcuse o mică criză de nervi din cauza mâncării, iar Marincat a apucat-o cu asprime pentru prima dată. Acest lucru a făcut-o pe fetiță să plângă. De aici, situația a escaladat.

Prin urmare, cererea procurorului însărcinat cu ancheta, Antonia Pavan, care solicitase închisoare pe viață pentru Marincat, a fost acceptată. Avocatul apărării, Stefano Plenzick, după ce a respins cererea de expertiză psihiatrică, a cerut ca acuzația să fie schimbată în omor prin imprudență sau omor involuntar.

Marincat a ascultat în tăcere citirea sentinței prin care a fost condamnat la închisoare pe viață. „Se aștepta la asta, abia după câteva săptămâni și-a dat seama ce a făcut", a explicat avocatul său. "Vom face apel, într-un proces de acest gen era indispensabilă o expertiză psihiatrică.

Mama lui Sharon, Silvia, care se afla în sala de judecată, alături de părinții ei și asistată de avocații Lara Citterio și Elisabetta Fontana, era calmă în suferința ei. Ea a fost asistată de avocații Lara Citterio și Elisabetta Fontana. "Sharon nu se va mai întoarce, dar cel puțin i s-a făcut dreptate", au comentat cele două avocate după verdict.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel