Italia. Familie de români cu doi copii mici, intoxicată cu monoxid de carbon în pragul Paștelui. Un coș de fum stricat putea să le aducă sfârșitul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Familie de români cu doi copii mici, intoxicată cu monoxid de carbon în pragul Paștelui. Un coș de fum stricat putea să le aducă sfârșitul
Italia. Familie de români cu doi copii mici, intoxicată cu monoxid de carbon în pragul Paștelui. Un coș de fum stricat putea să le aducă sfârșitul

Spaimă mare pentru o întreagă familie de români din Italia în pragul sărbătorilor de Paște. Toți cei cinci membri ai familiei au fost salvați după ce unul dintre copii s-a plâns că se simte rău. Simptomele depistate ulterior provin de la o intoxicație cu monoxid de carbon.  

Momente de mare cumpănă pentru o familie din Poggio Renatico, Italia, joi noapte, când au fost transportați la spital cu o posibilă intoxicație cu monoxid de carbon. Din fericire, niciunul dintre ei nu a suferit consecințe grave.

Este vorba despre o familie străină de origine română formată din cinci persoane: tatăl, mama și mătușa, precum și doi copii de un an și zece ani.

 

Familia de români a chemat salvarea când au văzut că cel mic se simțea rău

 

Era ora 22.30 când unul dintre părinți l-a văzut pe copilul de un an bolnav și a sunat îngrijorat la 118. Ajunși la fața locului, cadrele medicale au depistat simptomele unei intoxicații suspecte și, cu ajutorul instrumentelor cu care au fost dotate pentru detectarea atmosferelor periculoase, au verificat tipul.

Aparatele instrumentale, de fapt, au dat alarma pentru monoxid, un gaz inodor și insipid, care, prin urmare, este greu de detectat și care, dacă se află în anumite cantități, este foarte toxic.

De asemenea, echipajul de la 118 au sunat și a activat, prin urmare, echipa de pompieri din Ferrara, care a intervenit pentru toate operațiunile și măsurile de siguranță necesare. După ce au confirmat prezența monoxidului și prin 115, aceștia au căutat cauza intoxicației, constatând că este vorba de o problemă la coșul de fum. În prezent sunt în curs de desfășurare investigații și verificări.

 

Cauza este indicată ca fiind degajarea de monoxid de carbon de la hornul defect din casă



Carabinierii au fost de asemenea chemați imediat, în timp ce pentru copilul de un an, personalul medical a optat pentru transportul cu elicopterul la spitalul din Cona. Din fericire, viața copilului nu este în pericol. Celălalt copil în vârstă de 10 ani, părinții și mătușa acestuia nu prezentau niciun simptom de otrăvire și, încredințați în grija personalului medical, au fost transportați la camera de urgență pentru toate investigațiile necesare.

Deocamdată, cauza este indicată ca fiind degajarea de monoxid de carbon de la cazanul defect din casă. Prin urmare, în prezent se depun eforturi pentru a se face lumină în ceea ce privește cauza funcționării defectuoase a coșului de fum al cazanului de gaz, care ar fi putut fi într-adevăr fatală.

Intoxicația se produce într-un mod subtil, fiind vorba de un gaz care nu provoacă iritații și nu se manifestă cu un miros specific, dar care poate avea consecințe tragice dacă nu este tratat în timp util, conform publicației italiene il Resto del Carlino.

 

----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel