Italia emite un nou decret de la 1 februarie. Se modifică lista locurilor unde este necesar green pass-ul

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

De la 1 februarie se modifică lista magazinelor unde nu va mai fi obligatoriu deținerea green pass-ului de bază. 

Guvernul a hotărât cu privire la lista magazinelor unde nu va fi obligatorie deținerea permisului verde de bază (care se obține în baza unui test antigenic valabil 48 de ore sau unui test molecular valabil 72 de ore) de la 1 februarie 2022. Lista este rezultatul unei medieri intre Ministerul Administratiei Publice si Ministerul Dezvoltării Economice si cuprinde toate unitățile de alimentație publică, farmacii si chioșcuri de ziare aflate la exterior, benzinării, în timp ce pentru cumpărarea de tutun va fi nevoie de certificatul verde.

Noul decret (Dpcm,) va fi semnat de premierul Mario Draghi și va cuprinde doar unitățile comerciale care comercializează produse necesare „asigurării nevoilor esențiale ale persoanelor”.

Magazine cu mâncare si piețe

Certificatul verde nu va fi necesar pentru a cumpăra produse alimentare atât în ​​​​magazinele de vânzare cu amănuntul, cât și în supermarketuri. Pe listă sunt magazinele care vând produse înghețate, pește, băuturi, produse din peștelui. Accesul va fi gratuit și în piețele locale.

În farmacie nu va fi nevoie de green pass, în magazinele cosmetice, da

Pentru a cumpăra medicamente nu veți avea nevoie de permisul verde, care însă va fi necesar pentru magazinele de cosmetice. Nu există permis verde nici măcar pentru minifarmacii și magazinele care vând produse sanitare inclusiv deodorante, teste sau sare de baie. 

În chioșcurile de ziare fără green pass, în biblioteci va fi obligatoriu

Nu se va cere nici un fel de certificat pentru chioșcuri exterioare (chioșcuri), dar acesta va fi folosit pentru magazinele care vând ziare sau bibliotecă.

Tutungerii

Pentru achiziționarea de tutun vei avea nevoie de permisul verde de bază. În timpul lockdownului, aceste magazine au rămas deschise, dar în situația actuală nu mai pot fi incluse pe listă magazinelor care vând produse esențiale. 

Produse pentru animale

Nu se cere permis verde în magazinele care vând produse alimentare și îngrijire a animalelor.

Combustibil

Fără permis verde pentru a cumpăra combustibil, sau materiale pentru încălzire, inclusiv lemne, lichide sau combustibil pentru sobe.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel