Italia. Ecologiștii s-au aruncat pe asfaltul autostrăzii ca să blocheze traficul: "Mergeți la muncă, eliberați drumul!"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Roma. Ecologiștii blochează drumul pe Grande Raccordo Anulare. Încă o zi cu cu mari neplăceri în trafic / Foto: Captură video youtube
Roma. Ecologiștii blochează drumul pe Grande Raccordo Anulare. Încă o zi cu cu mari neplăceri în trafic / Foto: Captură video youtube

Ecologiștii blochează din nou o autostradă, creând tensiuni cu șoferii. În ultimele cinci zile au fost deja trei proteste.

Autostrada din jurul Romei este în continuare blocată. Șoferii sunt din ce în ce mai furioși, iar agenții de circulație au ajuns chiar să-i târască fizic pe unii tineri pe marginea drumului pentru a-l elibera, conform Roma Today.

În video puteți observa momentele de tensiune din această dimineață, 24 iunie, în jurul orei 7:40, astăzi, 24 iunie, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din Italia. 

"Mergeți la muncă, eliberați drumul", strigă șoferii de mașini.

Printre persoanele blocate în trafic se afla și o doamnă care a trebuit să meargă la spital: "Trebuie să mă operez. Este și o ambulanță aici. Plecați". În acel moment, mai mulți șoferi s-au revoltat, iar cineva a ieșit în stradă pentru a trage un băiat pe marginea drumului.

Pentru a încerca să calmeze spiritele, incandescente, poliția rutieră a ajuns la fața locului în jurul orei 8:20. 

Este încă o zi de protest a activiștilor ecologiști care fac parte din grupul Extinction Rebellion. După numeroasele blitz-uri puse în aplicare încă din octombrie anul trecut cu ocazia G20 care a avut loc la Roma, activiștii au revenit să protesteze, din nou - așa cum s-a întâmplat deja acum câteva zile. 

Aceștia se întind pe stradă și blochează traficul atunci când este cel mai aglomerat, concentrându-se în special pe autostrada din Roma. 

 

Matteo Salvini: Învățați-i pe acești protestatari puțin respect față de muncitorii blocați în trafic 

 

Fostul Ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a postat pe pagina sa oficială de Facebook în urmă cu două ore un videoclip, în care se vede cum protestatarii nu vor deloc să coopereze cu poliția și să deblocheze drumul. Aceștia preferă să fie târâți din stradă. Politicianul a scris în cadrul postării:

„Roma - ecologiștii blochează drumul pe Grande Raccordo Anulare, încă un blocaj de trafic cu mare inconvenient. Situația a fost rezolvată cu intervenția polițiștilor pentru deplasarea acestora și libera circulație. 

Să-i învețe pe acești protestatari puțin respect pentru muncitorii blocați în mașinile lor nu ar strica, nu-i așa? ”

 

 

Lumea a reacționat rapid la postare prin mii de comentarii și reacții, în care îi dau dreptate lui Salvini.

„Oamenii au dreptul de a protesta, de a demonstra, dar nu de a crea inconveniente.”

„Un proces și o amendă consistentă pentru început, apoi o cerere de despăgubiri pentru tot haosul generat !!!!!!... și dacă nu plătesc, sechestre !!!!!!!”

„Nu poți opri oamenii care muncesc, oamenii care pot fi bolnavi și au nevoie de îngrijiri medicale sau, mai rău, trebuie să meargă de urgență la spital! Acești oameni debili nu știu ce înseamnă să ai un bolnav de cancer care are nevoie de ajutor. Ei sunt CRIMINALII”, au fost câteva dintre comentariile cele mai apreciate de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel