Italia. Draghi: „Problemele țării depind de cetățenii nevaccinați”

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Premierul Italiei a declarat că "problemele cu care ne confruntăm astăzi depind de cetățenii nevaccinați. Nu mai sacrificați copiii, deschideți școlile".

Potrivit TGcom24, declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă a premierului pentru a analiza ultimele măsuri urgente de combatere a pandemiei: "Vom depăși această provocare", a spus acesta.

"Majoritatea problemelor cu care se confruntă Italia se datorează cetățenilor nevaccinați".  În plus, premierul a continuat prin a defini școlile ca fiind "fundamentale pentru democrație. Trebuie să fie salvate, protejate, nu abandonate".

Cu această ocazie, premierul a lansat încă un apel la vaccinare. "Nu trebuie să pierdem niciodată din vedere faptul că majoritatea problemelor pe care le avem astăzi depind de faptul că există persoane nevaccinate. Așadar, există o a mia invitație pentru toți cetățenii care nu s-au vaccinat să o facă, chiar și cu a treia doză". 

 

„Vom depăși această provocare”

 

"Școala este fundamentală, trebuie protejată, nu abandonată". Anunțul vine în contextul în care luni a reînceput anul școlar.

"Copiii după școală se duc să facă sport, merg la pizzerie, nu are rost să închidem școala dacă restul rămâne deschis", a adăugat premierul.

"Ajunge cu închiderile, au afectat copiii. Guvernul face față provocării pandemiei și răspândirii unor variante foarte contagioase cu o abordare ușor diferită față de trecut: vrem să fim foarte precauți, dar și să încercăm să minimizăm efectele economice și sociale, în special asupra copiilor, care au fost afectați de închideri din punct de vedere psihologic și al formării", a declarat premierul Mario Draghi într-o conferință de presă, scrie TGcom24.

 

Noile restricții au intrat în vigoare în Italia: sunt vizate aproape toate aspectele vieții de zi cu zi

 

Declarațiile premierului vin în contextul în care noi restricţii anticoronavirus, afectând călătoriile, au intrat în vigoare de luni în Italia, informează DPA. 

Clienţii trebuie să dovedească că au fost vaccinaţi ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante sau să folosească teleschiuri şi transportul local pe distanţe lungi. Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare.

Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut. Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace. Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus.

Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional. 

[citeste si]

 

 

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel