Italia. Doi turiști, amendați după ce au intrat prin efracție în Colosseum pentru a bea o bere

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Doi turiști, amendați după ce au intrat prin efracție în Colosseum, pentru a bea o bere
Italia. Doi turiști, amendați după ce au intrat prin efracție în Colosseum, pentru a bea o bere

Doi turişti care au intrat noaptea prin efracţie în Colosseum-ul din Roma pentru a bea o bere au fost amendaţi cu 800 de euro.

Cei doi turişti sunt americani și au intrat noaptea prin efracţie în Colosseum-ul din Roma - Italia, pentru a bea o bere şi a se bucura de privelişte. Aceștia au fost prinși și au fost amendaţi cu 800 de euro, a anunţat poliţia miercuri, 17 noiembrie, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Cei doi turişti, în vârstă de 24 şi, respectiv, 25 de ani, au pătruns în incintă după ce au escaladat zidurile celebrului amfiteatru roman.

Totul s-a întâmplat luni, 15 noiembrie, în zori. Cei doi turiști au fost observați de un trecător, care a anunțat imediat poliția.

Astfel, carabinierii s-au deplasat imediat la fața locului și i-au amendat cu 800 de euro pe cei doi tineri, care şi-au recunoscut fapta, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, fără a oferi alte detalii, scrie Agerpres.

 

Turismul din Italia, creșteri în această vară

 

Numărul turiștilor a înregistrat o creștere în aceasta vara, după ce, înainte de pandemie, Italia era a treia cea mai vizitată ţară a lumii. În ultimul an şi jumătate însă, turismul italian a fost grav afectat de restrictii.

Cu toate acestea, in perioada de vara, turismul a înregistrat o revenire, fapt care a arătat că Roma, capitala Italiei, nu şi-a pierdut din popularitate. A ajutat şi faptul că tot mai mulţi italieni s-au orientat către vacanțele realizate in propria țară.

Potrivit cifrelor oficiale, 13 milioane de italieni și-au petrecut sejururile din aceasta vară în Peninsulă, cu trei milioane mai mulți faţă de august 2019, inainte de începerea pandemiei.

Pierderile provocate de pandemie au lăsat însă urme adânci, iar hotelierii le resimt cel mai puternic. Potrivit unui raport al asociaţiei naţionale italiene din domeniu, gradul de ocupare a locurilor de cazare în Peninsulă a scăzut cu aproape 70% în perioada ianuarie-iunie 2021, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

În ceea ce privește vizitele înregistrate la Colosseum, înainte de pandemie, zilnic circa 25.000 de turişti vizitau acest amfiteatru vechi de circa 2.000 de ani, inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel