Italia. Doi pescari români, amendați cu 30.000 de euro pentru braconaj piscicol: 760 kg de pește confiscat

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Doi pescari români amendați cu 30.000 de euro pentru braconaj piscicol: 760 kg de pește confiscat
Italia. Doi pescari români amendați cu 30.000 de euro pentru braconaj piscicol: 760 kg de pește confiscat

Doi pescari, de naționalitate română, au fost amendați cu 30.000 de euro pentru braconaj piscicol în lac: 760 de kilograme de pește au fost confiscate.

Postul de carabinieri silvici din Chiusi, Italia la încheierea activităților nocturne legate de combaterea braconajului piscicol în lacul din Chiusi (SI), a surprins doi subiecți în flagrant delict de pescuit ilegal, în timp ce îndepărtau plasele de pescuit din apele lacului.

De ceva timp, de fapt, se primiseră sesizări privind prezența unor plase în apele lacului, care face obiectul unor drepturi exclusive de pescuit.

 

Doi români prinși la pescuit ilegal

 

În momentul inspecției, cei doi pescari, de naționalitate română, se aflau la bordul unei bărci cu vâsle și intenționau să îndepărteze plasele care fuseseră coborâte anterior, probabil în seara precedentă, cu care fuseseră prinși aproximativ 500 de crapi, toți având o greutate de peste un kilogram.

Militarii care au acționat au procedat la confiscarea administrativă, în vederea confiscării ulterioare, a bărcii pneumatice de 3 metri, a plasei de pescuit din nailon cu lungimea de 100 de metri și a celor 500 de exemplare de crap cu o greutate echivalentă cu 760 de kilograme, și au contestat nu mai puțin de opt amenzi administrative, cu încălcarea reglementărilor de sector, în valoare de puțin sub 30.000 de euro.

 

În lac este permis doar pescuitul de amatori

 

Toată captura era acum moartă și s-a ordonat imediat distrugerea ei. Este probabil să se presupună că exista cineva care aștepta cu un vehicul frigorific în scopul conservării capturii și al plasării ulterioare a acesteia pe o piață ilegală. Pe lângă faptul că se află într-o zonă SCI/SPA, lacul Chiusi face obiectul unor drepturi exclusive de pescuit, reglementate de organismul de gestionare, care este municipalitatea din Chiusi.

În lac este permis doar pescuitul de amatori, cu undiță sau cântar, cu respectarea unor limite stricte de captură, care, pentru specia crap, se ridică la maximum cinci exemplare. Prin urmare, este interzisă utilizarea de echipamente de pescuit profesionale, cum ar fi plasele, care pot provoca daune semnificative echilibrului biologic al lacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel