Italia. Doi frați români, terorizați de un clan mafiot: "Ați venit să ne furați joburile, trebuie să ne dați bani lunar"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi frați români au trecut printr-un calvar în Italia, după ce mai multe zile la rând au fost șantajați și amenințați de un membru al clanului mafiot Carbone. "Ați venit să ne furați joburile, trebuie să ne dați bani lunar". 

Un bărbat și o femeie de naționalitate română au fost amenințați de membrii unui clan mafiot din localitatea Trinitapoli (provincia Barletta-Andria-Trani). Incidentul s-a petrecut în luna iulie a anului trecut, atunci când celor doi frați li s-a cerut o taxă de protecție lunară, sub amenințarea că vor fi bătuți și alungați din localitate, scrie publicația italiană La Gazzeta del Mezzogiorno.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanță, Vito Carbone, un tânăr de 26 de ani rudă a unui membru al clanului Carbone, activ în localitatea Trinitapoli, a mers de mai multe ori la domiciliul celor doi frați români pentru a le cere bani. Însoțit de alți patru bărbați, Vito i-a amenințat pe români că vor fi bătuți și alungați din localitate dacă nu cotizează cu o sumă de bani lunar.

"Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii! Ați venit în Italia să ne furați locurile de muncă, așa că trebuie să ne dați bani. Dacă nu, vă vom alunga din Trinitapoli", le-a spus Vito Carbone celor doi frați români în timp ce flutura un cuțit.

Italianul a fost arestat la domiciliu

 

Speriați de amenințările primite, cei doi au mers la carabinieri. Astfel, italianul de 26 de ani va trebui să răspundă penal pentru amenințare, tentativă de extorsiune, și port ilegal de armă albă, mai scrie sursa citată.

Conform reconstituirii, agresorii au intrat în casa românilor și au căutat bani. În momentul în care n-au găsit, s-au enervat si l-au lovit cu palma pe bărbatul român.

În timpul interogatoriului, Vito Carbone le-a spus oamenilor legii că a împrumutat bani celor doi români, bani care nu i-au fost înapoiați.

frati romani amenintati de mafia italian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel