Italia. Deținut român, mort într-o închisoare din Pavia: „Mai avea 14 luni de ispășit“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Un român a fugit din arestul la domiciliu pentru că nu o mai suporta pe iubita sa. „Arestați-mă. Sunt liniștit doar când dormim.”
Italia. Un român a fugit din arestul la domiciliu pentru că nu o mai suporta pe iubita sa. „Arestați-mă. Sunt liniștit doar când dormim.”

Trei sinucideri între 25 octombrie și 30 noiembrie în închisoarea Torre del Gallo din Pavia. Erau trei deținuți care își ispășeau pedepsele definitive: un italian de 36 de ani condamnat pentru extorcare de fonduri, un bărbat de 47 de ani condamnat pentru violență în familie și un român de 36 de ani care avea de executat 14 luni.

Trei sinucideri într-o lună, măcelul tăcut din închisoarea Pavia. Cu câteva zile înainte de ultima sinucidere, asociația Antigone vizitase instituția, iar președinta Antigone Lombardia, Valeria Verdolini, constatase "multe probleme critice: structurală, de supraaglomerare, legată de personalul subdimensionat (medical, în primul rând, dar și penitenciar și de tratament)“.

Președintele Antigone, Patrizio Gonnella, recunoaște că "fiecare sinucidere este un caz în sine și trebuie privită în complexitatea sa", dar "este de asemenea adevărat că atunci când numărul de sinucideri depășește un anumit prag este necesar să se investigheze mai mult, pentru a înțelege dacă există cauze sistemice".

Deținut român, mort într-o închisoare din Pavia: „Mai avea 14 luni de închisoare“

 


Eleonora Grossi, președinta Camerei Penale din Pavia, a declarat pentru Agi că, din informațiile disponibile, "două dintre cele trei persoane care și-au luat viața aveau probleme psihiatrice". "Sunt foarte îngrijorată, nu au fost niciodată atât de multe sinucideri într-o perioadă atât de scurtă de timp. Suntem în contact cu directorul cu care planificasem deja o vizită la închisoare la începutul lunii ianuarie.

În lumina a ceea ce se întâmplă, dorim să înțelegem și mai mult motivele pentru care acești deținuți și-au luat viața și ce dificultăți există în exercitarea controlului care ar trebui să le fie garantat acestor deținuți".

Au fost 47 de deținuți care s-au sinucis de la începutul anului, dar starea comatoasă a închisorilor nu pare să facă vâlvă în dezbaterea națională.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel