Italia. Deținut român, în stare critică după ce și-a tăiat o ureche, apoi a făcut infarct

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Panică în închisoarea Busto, din Italia, după ce un deținut român și-a tăiat o ureche. Ce l-a determinat să își amputeze urechea nu a fost încă clarificat. Dar deținutul român de 48 de ani și-a asumat cu siguranță un mare risc.

Scenă greu de imaginat în închisoarea Busto Arsizio, ieri dimineață. Polițiștii penitenciarului au reușit să îl salveze pe deținutul român care tocmai își secționase urechea, înainte ca hemoragia abundentă să îi compromită ireversibil starea. Serviciile de salvare au intervenit imediat, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Legnano, cu urechea conservată într-un congelator.

Deținut român, în stare critică după ce și-a tăiat o ureche, apoi a făcut infarct

 

La câteva secunde după ce a intrat, bărbatul de 48 de ani a suferit și el un atac de cord, așa că a fost dus de urgență în sala de operație și a fost supus unei operații de angioplastie. Momentan, nu se cunoaște prognosticul și nici nu se poate stabili o legătură între actul autoprovocat și infarct.

De asemenea, nu se știe cu ce instrument a secționat organul (care nu a putut fi cusut la loc): printre ipoteze se numără o bucată de tablă ascuțită sau o lamă de ras. Bărbatul se află acum în secție sub sedare și va trebui să rămână sub observație câteva zile.

Citește mai departe

Fost profesor universitar, reprezentant al Italiei la OMS, înșelat, sechestrat și maltratat la domiciliu de o femeie de 50 de ani

 

Fost profesor universitar înșelat, sechestrat și maltratat la domiciliu de o femeie 50 de ani. Femeia a fost acuzată de săvârșirea infracțiunilor de sechestrare a unei persoane invalide, delapidare, șantaj și rele tratamente.

Șase ani de închisoare și cinci ani de interdicție de a ocupa funcții publice: aceasta este sentința pronunțată de Tribunalul din Rimini pentru o femeie de afaceri de origine elvețiană în vârstă de 50 de ani, acuzată că a înșelat, segregat și maltratat timp de ani de zile un fost profesor universitar pensionar și angajat al Ministerului de Externe.

Femeia a fost acuzată de infracțiunile de sechestrare a unui invalid, deturnare de fonduri, extorcare de fonduri și rele tratamente, după ce a fost arestată de carabinieri în urmă cu doi ani la Riccione, unde avea reședința.

"Judecătorul secției penale Raffaele Deflorio l-a condamnat, de asemenea, pe inculpat la plata cheltuielilor de judecată, precum și la plata unei sume provizorii imediat executorii de 20.000 de euro", au declarat avocații Codacons Carlo Rienzi și Vincenzo Rienzi, avocații victimei Urbano Stenta, în vârstă de 81 de ani, orb din naștere și o autoritate în domeniul politicilor pentru persoanele cu dizabilități care l-a determinat să reprezinte Italia la OMS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel