Italia. Depozitarea ilegală de deşeuri, o afacere de miliarde pentru grupările mafiote

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Italia. Român arestat de carabinieri. Acesta este acuzat pentru infracțiuni comise în străinătate și avea mandat european de arestare / Foto ILUSTRATIV
Italia. Român arestat de carabinieri. Acesta este acuzat pentru infracțiuni comise în străinătate și avea mandat european de arestare / Foto ILUSTRATIV

Depozitarea ilegală de deşeuri şi alte infracţiuni de mediu rămân o afacere de miliarde de euro pentru grupările mafiote din Italia.

Depozitarea ilegală de deşeuri şi alte infracţiuni de mediu rămân o afacere de multe miliarde de euro pentru grupări mafiote din Italia, relevă raportul anual al unei organizaţii ecologiste din Peninsulă, transmite dpa, preluată de Agerpres. Astfel, potrivit datelor, anul trecut, în perioada pandemiei de coronavirus, astfel de infracţiuni le-au adus grupărilor mafiote câştiguri de 10,4 miliarde de euro, a indicat Legambiente în raportul anual 'Ecomafia 2021', dat publicităţii marţi, 16 noiembrie.

Aproape 35.000 de infracţiuni de mediu - depozitări ilegale de deşeuri, dar şi incendieri, infracţiuni contra bunăstării animalelor sau activităţi ilegale de construcţii - au fost raportate in anul precedent. Cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în regiunile în care Mafia acţionează în mod tradiţional: Sicilia, Calabria, Campania şi Apulia.

În total, mai mult de 33.600 de persoane au fost puse sub învinuire, iar aceasta în ciuda faptului că autorităţile au întreprins mai puţine controale în condiţiile pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

 

Carabinierii au arestat sute de persoane în raiduri împotriva organizaţiei mafiote 'Ndrangheta

 

Organizațiile mafiote au fost, în ultima perioadă, în centrul atenției poliției, căci recent, carabinierii din Italia a arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri realizate în mai multe locuri din ţară, au anunţat astăzi autorităţile.

Carabinierii au arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri coordonate în mai multe locuri din ţară, au anunţat marţi autorităţile, potrivit DPA, preluată de Agerpres. Poliţia italiană a precizat într-o postare pe Twitter că raidurile au avut loc în Reggio Calabria, Milano, Florenţa şi Livorno.

În cauză, suspecţii sunt acuzaţi, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri şi asociere cu mafia, conform agenţiei de presă italiene ANSA.

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari şi mai puternice grupări criminale din Europa, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel