ITALIA: Cum a făcut un „polițist“ român rost de bani și de cadouri de la turiștii din Roma

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a reușit să facă peste 50.000 de euro și să se aleagă și cu „daruri“ foarte scumpe, după ce păcălea turiștii străini veniți la Roma, cărora li se prezenta a fi polițist, cerându-le documentele și portofelele la verificat.

Un român ar fi strâns aproape 50.000 de euro folosind o metodă foarte simplă. El îşi confecţionase o legitimaţie de poliţist şi o insignă, cu care oprea turiştii care vizitau Roma şi găsea tot felul de pretexte pentru a îi ușura de bunuri sau banii.

Românul fals polițist italian, a reușit să facă rost de „cadouri“ foarte scumpe de sărbători: Un ceas Rolex costisitor i-a fost sustras unui om de afaceri, în timp ce un cuplu de israelieni a rămas fără toţi banii, după ce românul le-a cerut portofelul să-l verifice, apoi s-a dus „până la maşină" și nu s-a mai întors.

Iar acestea ar fi doar cazurile asupra cărora polițiștii italieni - cei reali - au date concrete. Însă românul este suspectat că ar fi făcut peste 50.000 de euro prin această metodă de extorcare până în momentul când a fost prins de autorități, relatează ilgiornale.it.

Românul își alegea victimele dintre turiști, profitând de faptul că aceștia nu cunoşteau însemnele oficiale ale Poliţiei italiene şi modalitățile în care lucrătorii de poliție își desfășoară activitatea.

„Cetățenii trebuie să fie atenți mai ales atunci când sunt opriți de oameni care nu poartă uniformă și, în aceste cazuri, trebuie să ceară să i se afișeze atât insigna, cât și ecusonul de recunoaștere personală, pe care trebuie să fie stema Republicii și numărul de ordine al agentului", precizează poliţiştii, citați de presa italiană.

[citeste si]

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel