Italia. Conte, măsuri DURE de luni, printr-un nou DECRET: Se ÎNCHID GRANIȚELE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

De luni, 2 noiembrie, premierul Italiei, Giuseppe, va semna un nu Decret (DPCM). Printre măsurile care vor intra în vigoare ar urma să fie interzicerea deplasării între regiuni și închiderea magazinelor și a altor activități. Pentru a evita blocarea națională, guvernul va cere Regiunilor cu rata de infectare ridicată  prea mare să indice o serie de „zone roșii” locale.

Interzicerea circulației între regiuni, închiderea magazinelor și a altor activități neesențiale și măsuri mai stricte pentru zonele metropolitane și orașele cu cel mai mare risc (printre cele cu cele mai îngrijorătoare date, așa cum se știe, sunt Milano și Napoli) cu blocaje locale, sunt doar câteva dintre noile prevederi ale unui nou Decret, care va fi făcut public luni.

Pentru a evita riscul unei carantine naționale care ar bloca toată Italia, guvernul ia în calcul ipoteza unor noi restricții, mai dure. Prin urmare, dacă se decide un lockdown național, Conte vrea să ajungă aproape de 8 noiembrie, la 15 zile de la decizia de a închide baruri și restaurante la ora 18.00 și de a limita circulația oamenilor, potrivit Corriere.

Granițele dintre regiuni, închise

 

Luni seara, prin urmare, premierul intenționează să semneze un nou Dpcm - decretul președinției Consiliului de Miniștri - cu care guvernul ar putea face trei lucruri:

- închiderea granițelor dintre regiuni pentru a încerca să încetinească cursa virusului;
- închiderea centrelor comerciale în weekend
- solicitarea regiunilor cu cele mai mari rate de contagiune să indice o serie de „zone roșii” locale și activitățile care vor trebui limitate.

Conte ar urma să semneze noul DCPM după comunicările către Parlament, care ar trebui să aibă loc la ora 12.00 în Cameră și la 17.00 în Senat.

Decizia vine după o întâlnire la Palatul Chigi între Conte și șefii de delegație majoritari, extinsă și profesorului Brusaferro (președintele Institutului Superior de Sănătate), profesorului Locatelli (președintelui Consiliului Superior al Sănătății), dr. Miozzo (coordonator al Comitetul tehnic științific) și comisarului Arcuri.

Miniștrii se întâlnesc mâine



În cadrul ședinței, după cum se indică într-o notă de la Palazzo Chigi, „a existat o discuție amplă în timpul căreia experții au oferit o interpretare motivată a curbei epidemiologice în lumina raportului ISS prezentat ieri. Scenariul actual, tendințele curbei și diferitele situații critice au fost analizate în detaliu“. După o a doua întâlnire, în care Conte a rămas singur cu șefii delegației, ministrul Speranza a cerut CTS să se întâlnească urgent și să ofere guvernului indicații specifice asupra teritoriilor care sunt în prezent cele mai critice și care au nevoie de măsuri restrictive suplimentare în ceea ce actualul cadru de reglementare. Guvernul speră să primească un răspuns de la CTS deja seara .

Mâine dimineață, duminică, 1 noiembrie, va avea loc o confruntare între Conte, miniștrii Speranza și Boccia și guvernanți. Duminică după-amiază, la ora 15.30, este programată o nouă întâlnire între guvern și șefii delegației; și din nou duminică, la ora 17, liderii grupului majoritar se vor alătura, de asemenea, la întâlnire.

Luni dimineață, cu două zile înainte, Conte va fi în Parlament pentru a prezenta conținutul noului Dpcm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel