Italia. Comunitatea românilor din Ladispoli, terorizată de un autointitulat șef: Violențe și amenințări la adresa conaționalilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 35 de ani care își arogase de la sine putere titlul de șef al românilor din Ladispoli, pretinzând frică, respect și venerație la trecerea lui, a fost "smerit" de polițiștii italieni. "Cariera" lui a fost întreruptă în cel mai frumos moment de poliția din Ladispoli, care l-a arestat, fiind acuzat de agresiuni și amenințări.

Afișând un nivel de trai ridicat, dar și un comportament agresiv și maniacal, bărbatul de 35 de ani teroriza comunitatea românească din Ladispoli.

Din câte se știe din oraș, două episoade au provocat cea mai mare îngrijorare: după ce s-a prezentat la o petrecere aniversară fără invitație și s-a făcut comod, brusc și fără niciun motiv aparent, l-a bătut pe sărbătorit, trimițându-l pe acesta și pe un alt bărbat la spital. În Piața Rossellini a avut loc o scenă similară, un alt român fiind puternic amenințat.

Italia. Comunitatea românilor din Ladispoli, terorizată de un autointitulat șef: Violențe și amenințări la adresa conaționalilor

 

"În urma unor investigații amănunțite coordonate de Procuratura din Civitavecchia, agenții secției de poliție din Ladispolano au procedat la executarea unei ordonanțe de aplicare a măsurilor preventive în penitenciar, emisă de judecătorul pentru anchete preliminare de la Tribunalul din Civitavecchia, împotriva unui bărbat de 35 de ani, de origine română, suspectat în mod grav de săvârșirea infracțiunilor de acte persecutorii, leziuni, amenințări și violență privată.

Evenimentele care au dus la emiterea măsurii au început vara trecută și au avut loc în unele baruri și pe străzile din Ladispoli.

Suspectul de astăzi, potrivit plângerilor, mărturiilor și cercetărilor, a hărțuit în mai multe rânduri unii dintre conaționalii săi, atacându-i cu diverse amenințări, unele dintre acestea fiind săvârșite prin prezentarea armelor, lovindu-i de mai multe ori violent.

În ceea ce privește ultima acuzație, victimele au suferit leziuni cu prognostic de până la 30 de zile.

Cercetările, efectuate de bărbații de la via Vilnius sub coordonarea Parchetului din Civitavecchia, au permis identificarea presupusului autor și strângerea unei serii de constatări care au determinat același Parchet să solicite și să obțină o ordonanță preventivă din partea Judecătorului de Instrucție.

Măsura a fost executată de ofițerii de la postul de poliție Ladispoli care, după actele de rigoare, l-au dus pe bărbatul de 35 de ani la închisoare. În orice caz, suspectul trebuie să fie prezumat nevinovat, având în vedere stadiul actual al procedurii, și anume cel al investigațiilor preliminare, până la o constatare definitivă a vinovăției cu o sentință irevocabilă“, transmite poliția italiană din Ladispoli într-o notă de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel