Italia. Cinci români, implicați într-o escrocherie amoroasă, prinși de poliție. Șantajau victima cu zeci de mii de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Cinci români, implicați într-o escrocherie amoroasă, prinși de poliție. Aceștia șantajau victima cu 20.000 de euro / Foto: Unsplash
Italia. Cinci români, implicați într-o escrocherie amoroasă, prinși de poliție. Aceștia șantajau victima cu 20.000 de euro / Foto: Unsplash

Un nou caz de escrocherie amoroasă, descoperit de poliție. Cinci români sunt suspecți, dintre care trei femei. Aceștia ar fi determinat un bărbat de peste 60 de ani să facă transferuri de 20.000 de euro sub amenințarea că ar putea să dezvăluie soției relația extraconjugală. 

Fenomenul escrocheriilor amoroase continuă să găsească un teren favorabil în Ravenna, Italia. Cel mai recent caz, care este investigat de carabinieri, implică un bărbat de peste 60 de ani din Russi, care a fost determinat să facă transferuri de peste 20 de mii de euro sub amenințarea de a-i dezvălui soției sale că este implicat într-o relație amoroasă.

 

Ancheta ar putea duce la descoperirea unei rețele internaționale de escroci

 

Indiferent dacă este sau nu real, nu contează prea mult. Ceea ce este cert sunt mișcările de bani pe care, în urma plângerii victimei, carabinierii le-au documentat, urmărind și destinatarii.

În acest moment, ancheta, care durează de mai bine de o lună, este ținută sub tăcere, deoarece ar putea fi vârful aisbergului unei rețele mult mai mari. Singurul lucru dezvăluit este că transferurile sunt transnaționale.

 

Cinci români a fost identificați de poliție până în prezent

 

În prezent, șase persoane au fost identificate și sunt cercetate pentru conspirație în formă agravată și fraudă în formă continuată. Este vorba despre trei bărbați - cu vârste de 37, 57 și 69 de ani, dintre care doi sunt români și unul italian - și trei femei, toate de naționalitate română, cu vârste de 44, 52 și 65 de ani. Unii dintre ei sunt cunoscuți de poliție.

Împreună, în diverse calități și cu roluri diferite, aceștia l-ar fi determinat pe rus să facă transferuri în mai multe conturi Postepay pe numele lor, făcându-l să creadă că au început o relație cu unul dintre suspecți și prin urmare, că sunt gata să-l șantajeze și să facă totul public dacă nu plătește banii.

Bărbatul a fost deja audiat și a explicat ce l-a determinat să facă acele plăți. Se investighează în prezent modul în care a fost ademenit și cum a intrat în contact cu acest grup.

 

Escrocheriile amoroase sunt din ce în ce mai dese

 

Cazurile de înșelăciune în dragoste - un fenomen galopant și periculos în epoca internetului și a rețelelor de socializare - în Italia, cât și în alte țări, sunt nenumărate și uneori au ca victime femeile.

Unul dintre cele mai recente a fost cel al unui bărbat de peste 40 de ani din Bassa Romagna, care a pus o femeie de 50 de ani să îi dea 90.000 de euro în aproximativ trei ani, amăgindu-i planurile de relații viitoare. Bani pe care femeia încearcă acum să îi recupereze într-un proces în care este inculpat bărbatul care a înșelat-o, jurându-i iubire veșnică, dar care, în realitate, a profitat de lipsa ei de apărare cu unicul scop de a obține câștiguri financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel