Italia. Cerșetor mort de frig, cu peste 120.000 de euro în banca: Încasa lunar și pensie din Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Corpul neînsuflețit al lui Umberto Quintino Diaco a fost găsit de agenții Polfer lângă stația Porta Garibaldi din Milano. Bătrânul de 75 de ani avea, de asemenea, dreptul la o pensie de 750 de Euro pe lună din Germania, dar și 120.000 de euro în investiții și la bancă.

A murit de frig, sub un adăpost  improvizat din foi și carton, sub fosta rampă de încărcare a mașinilor la stația Porta Garibaldi din Milano, în noaptea dintre 28 și 29 ianuarie.

Umberto Quintino Diaco avea de 75 de ani când a murit în frig și mizerie, deși putea avea mult mai mult. Potrivit Corriere della Sera, bărbatul avea peste 100.000 de euro și 19.000 de euro de acțiuni în conturile sale bancare, precum și o pensie de 750 de euro pe lună pe care o primea de la München, Germania.

„Nu a vrut niciodată să fie găsit”

 

Bărbatul de 75 de ani deținea, de asemenea, o casă în Calabria și două camionete cu asigurare plătită. La momentul morții sale, avea în buzunar 1.235 de euro în numerar. 

Diaco s-a născut la 5 mai 1945 la Paludi, în provincia Cosenza, plecând de acasă la vârsta de 17 ani. După ce a fugit de acasă nu a mai luat legătura cu familia sa, explica sora sa: „L-am căutat, nu a vrut niciodată să fie găsit”.

Agenții Polfer au găsit informații despre bani și valorile mobiliare în cutia poștală de la Sam, serviciul de recepție milanez al Caritas. Cutia fusese singurul lucru pe care îl ceruse Quentin, în ciuda solicitărilor presante ale operatorilor de a-l putea ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel