Italia. Cei doi români, acuzați de uciderea unui mafiot italian, condamnați la închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Judecătorul din Ascoli Piceno l-a condamnat la 14 ani de închisoare pe Petre Lambru, zidarul român în vârstă de 57 de ani, pentru uciderea unui mafiot italian, fost colaborator al justiției din Campania, Franco Lettieri. Italianul a fost înjunghiat mortal în seara zilei de 15 ianuarie la Ascoli.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Ascoli Piceno (regiunea Marche). Petre Lambru l-ar fi înjunghiat de două ori pe Lettieri și l-a lăsat să zacă într-o baltă de sânge pe stradă. Cu ultimele puteri, italianul a sunat la 112 și a spus cine l-a atacat. Oamenii legii cred că cei doi au fost implicaţi într-un conflict, provocat de o tranzacție cu droguri. În urma conflictului, tânărul român şi-a înjunghiat rivalul de două ori.

Judecătorul din Ascoli Piceno l-a condamnat la 14 ani de închisoare pe Petre Lambru, zidarul român în vârstă de 57 de ani, pentru uciderea unui mafiot italian, fost colaborator al justiției din Campania, Franco Lettieri. Pentru aceeași crimă, tribunalul pentru minori din Ancona îl condamnase deja pe nepotul de 17 ani al lui Lambru la 11 ani și 4 luni de închisoare; la două zile după crimă, băiatul a mărturisit carabinierilor că el i-a provocat rănile fatale prin înjunghiere.

 

Cei doi români, acuzați de uciderea unui mafiot italian, condamnați la închisoare

 

Potrivit procuraturii din Ascoli, unchiul băiatului, Petre Lambru, care în prezent se află în închisoare, a participat activ la acțiunea care a dus la crimă, lovind victima cu pumnii, în timp ce nepotul său îi aplica loviturile. La finalul rechizitoriului, procurorul Umberto Monti și procurorul general Cinzia Piccioni au cerut o pedeapsă de 14 ani de închisoare, care a fost apoi impusă de judecătorul din cadrul procesului celebrat cu o procedură abreviată.

Despăgubirea membrilor familiei victimei, care s-au constituit parte civilă, va fi decisă separat. Înaintea verdictului, Petre Lambru a reiterat că nu a înjunghiat victima, ci doar s-a certat cu fostul colaborator al justiției din Campania, cu care nepotul său stabilise o întâlnire, pentru a clarifica niște neînțelegeri. Această teză nu l-a convins pe judecătorul Panichi, care l-a condamnat. Avocatul apărării, Emiliano Carnevali, a anunțat că va face apel.

Victima a avut legături cu clanul mafiot Camorra și a fost colaborator al justiției sub programul de protecţie al martorilor. Dar se pare că atacul nu ar avea nimic de-a face cu acestea, iar carabinierii iau în calcul traficul de droguri. 

Totodată, au apărut informaţii despre alte altercaţii din această vară, în Piazza del Popolo, în care au fost implicaţi tânărul român, dar şi Lettieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel