EXCLUSIV  Italia: Carabinier, gest superb pentru un copil român. Intotero: Cel mai emoționant moment

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intotero a povestit pentru Știridiaspora.ro unul dintre cele mai emoționate momente ale mandatului său de până acum. Ea a relatat despre gestul impresionat al unui mareșal al carabinierilor care și-a dăruit bicicleta unui copilaș din România care mergea câte opt kilometri pe jos zilnic, pentru a a ajunge la școală.


"Vreau să dau exemplul unui caz extraordinar. Am aflat prin intermediul mass-media, la începutul lunii aprilie, despre o activitate a unor copii din nordul Italiei, copii care studiaza în limba română. Ei în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de Paște și de Crăciun încearcă să identifice copilași aflați în dificultate în România și să le trimită ceva din țara respectivă. În acest an au găsit un caz al unui copil din județul Argeș care era nevoit să meargă zilnic, câte opt kilometri pe jos pentru a ajunge la școală. Își dorea foarte mult să învețe. Provine dintr-o familie cu condiții sociale precare. Acești copii, alături de doamna profesor care predă aceste cursuri de limbă română, au pus fiecare câte o jucărie și au trimis un pachețel în România. Aflând de acest caz, un mareșal al carabinierilor a fost impresionat și el și-a donat bicicleta care tocmai ce și-a cumpărat-o. Acest caz a stârnit emoție atât în Italia cât și în România," a povestit Natalia Intotero. 

Mareșalul carabinierilor, surprins și el 

Natalia Intotero spune că mareșalului i s-a pregătit o surpriză. De asemenea, el a fost invitat în România pentru a cunoaște băiatul căruia i-a dăruit bicicleta. 

"În momentul în care am ajuns în Italia, în zona aflată sub responsabilitatea consulatului de la Milano, am făcut o surpriză acestui mareșal alături de copiii românilor, alături de doamna profesor și de primarul localității. L-am chemat pe mareșal fără să-i spunem că suntem acolo și am încercat să-i aducem o mulțumire colectivă. I-am dăruit un album "România de poveste". I-am adresat și o invitație de a veni în România și mi-a spus că s-ar bucura foarte mult să-l cunoască pe acest băiețel pe care l-a ajutat," a mai spus Natalia Intotero. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel