Italia. Bonus de 150 de euro pentru lucrători și pensionari: când ajunge, cine îl primește și cum se obține

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Îngrijitorii, bonele și menajerele au cerut salarii cu aproximativ 80 de euro în plus în ultimele șase luni
Italia. Îngrijitorii, bonele și menajerele au cerut salarii cu aproximativ 80 de euro în plus în ultimele șase luni

Guvernul a anunțat în urmă cu câteva zile noul bonus de 150 de euro pentru lucrătorii și pensionarii cu un venit mai mic de 20.000 de euro. Cine trebuie să depună cererea și, mai ales, care este momentul acordării ajutorului.

Prin decretul Aiuti ter, guvernul Draghi a lansat un nou sprijin pentru lucrătorii și pensionarii îngenuncheați de costul ridicat al vieții și de inflație. Este vorba despre prima de 150 de euro, care acționează asupra majorității beneficiarilor ajutorului anterior de 200 de euro.

Singura diferență, în esență, este venitul maxim al celor care pot solicita sau primi acest sprijin, care este semnificativ mai mic. În orice caz, noua primă va afecta peste douăzeci de milioane de italieni. Nu există încă prea multe detalii cu privire la calendarul și caracteristicile ajutorului, deoarece textul noului decret nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, guvernul a fost cel care a explicat, în cadrul unei conferințe de presă de acum câteva zile, cum va funcționa.

 

Italia. Bonus de 150 de euro pentru lucrători și pensionari

 

Domeniul de aplicare al primei de 150 de euro rămâne același cu cel al primei anterioare de 200 de euro, cu o diferență substanțială: venitul maxim pentru a beneficia de ajutor scade la 20 000 de euro pe an, de la 35 000 de euro, cât era prevăzut pentru obținerea primei prime. Categoriile, însă, rămân aceleași, după cum a explicat ministrul Franco la conferința de presă privind decretul Aiuti ter de săptămâna trecută. Prin urmare, bonusul va ajunge la pensionari și salariați, dar și la cei care desfășoară activități independente, titularii de relații de colaborare coordonată și continuă (cococo), TVA, sezonieri și lucrători casnici. Toate - după cum știm - cu momente diferite.

Nu se știe deocamdată cum se poate aplica pentru bonusul de 150 de euro. Cu toate acestea, este de presupus că acestea vor fi aceleași ca și ajutoarele anterioare. Astfel, pensionarii și salariații vor primi prima direct cu cecul și în plicul de salariu, în timp ce celelalte categorii vor trebui să depună o cerere. De fapt, așa cum s-a întâmplat în trecut, Inps - sau fondul de referință - prin intermediul portalurilor deja activate, ar trebui să fie întotdeauna cel care va colecta cererile și apoi va plăti prima.

 

Când se distribuie bonusul de 150 de euro

 

În ceea ce privește calendarul, trebuie să ne referim - din nou - la cuvintele ministrului Economiei, care, în timpul conferinței de presă de prezentare a decretului, a vorbit de noiembrie sau cel târziu decembrie. Prin urmare, este probabil ca angajații și pensionarii să găsească prima de 150 de euro în plicul de salariu sau în cecul de asigurări sociale încă de la sfârșitul lunii noiembrie, în timp ce pentru celelalte categorii există rebusul obișnuit.

Cococo, de exemplu, nu au primit încă bonusul de 200 de euro, la fel ca și numerele de TVA, care abia în ultimele săptămâni au văzut posibilitatea de a aplica. Este o chestiune diferită, de exemplu, pentru beneficiarii de venit de cetățenie și pentru cei care primesc o pensie de invaliditate: pentru aceștia, termenul ar trebui să fie mai scurt.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel