Italia. Bătrân jefuit și găsit mort în casă, după ce a fost cu o prostituată româncă: Femeia, identificată și arestată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Descoperirea unui bărbat în vârstă găsit mort în apartamentul său din centrul orașului Bologna a determinat poliția, după îndelungi investigații, să aresteze o femeie, o prostituată româncă în compania căreia bătrânul și-ar fi petrecut ultimele ore din viață. Românca arestată va trebui să răspundă acum pentru furt din apartamentul bărbatului și retragere nejustificată a cardurilor de plată.

Testele toxicologice au arătat că bărbatul luase somnifere: ipoteza polițiștilor este că acestea i-au fost administrate de către prostituata româncă, pentru a-l jefui; rămâne de stabilit dacă acestea i-au provocat și moartea.

Investigațiile ulterioare efectuate ieri de poliție au dus la depistarea și arestarea româncei în orașul Novara.

Faptele datează din 18 aprilie, când Brigada Mobilă a intervenit într-un apartament din centrul orașului Bologna în urma unei sesizări privind moartea unui bătrân care fusese găsit mort. Cu acea ocazie, poarta exterioară a ușii de acces fusese găsită deschisă, un element suspect, potrivit rudelor bătrânului decedat. 

O inspecție atentă în prezența rudelor a relevat absența telefonului mobil și a portofelului, precum și prezența unei haine de damă pe patul dublu și a unei perechi de ochelari în salon, în ciuda faptului că bărbatul locuia singur.

Italia. Bătrân jefuit și găsit mort în casă, după ce a fost cu o prostituată româncă

 

Potrivit medicului legist, decesul survenise cu 24 până la 48 de ore înainte ca poliția să înregistreze decesul. Adunând diferitele indicii și combinându-le cu declarațiile, anchetatorii au presupus că victima în vârstă a avut o întâlnire cu o femeie.

O analiză atentă a înregistrărilor telefonice ale telefonului mobil dispărut al victimei a confirmat o serie de contacte telefonice, în special la 16 aprilie, cu o tânără prostituată româncă, ale cărei amprente au fost găsite apoi în apartament. Mai mult, prin analiza sistemelor de supraveghere video, polițiștii au aflat că tânăra, în perioada 16-18 aprilie, ar fi fost responsabilă de mai multe retrageri de bani de la bancomat cu cardul bătrânului decedat.

Și nu numai atât. În reconstituirea poveștii, ofițerii s-au referit la un "detaliu tulburător care a reieșit din analiza toxicologică, care a arătat că victima luase amitriptilină, tradozon și promazină, substanțe care nu se numărau printre medicamentele prescrise în mod regulat".

Deocamdată nu se știe, pe baza considerentelor medicului legist, dacă decesul a survenit ca urmare a consumului acestor substanțe, precizează Direcția Generală de Poliție, care adaugă că "din probe rezultă că fata a consumat în mod deliberat, în mai multe rânduri, droguri cu efecte somnifere, pentru a urmări intenția infracțională de a jefui o persoană de o vârstă fragilă și slabă“, potrivit Bologna Today.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel